Pascal Wehrlein novi vozač Manora

Pascal Wehrlein novi vozač Manora

Čeka se zvanična potvrda iz tima Manor

Mercedesov razvojni vozač Pascal Wehrlein je rekao da će se ove sezone u šampionatu Formule 1 takmičiti sa timom Manor, navodi se u nemačkim medijima.

Kao Mecedesov rezervni i razvojni vozač, 21-ogodišnjak je prošlih meseci bio povezivan sa ekipom Manor. Od sledeće sezone ekipa Manor će svoje motore nabavljati od Mercedesa pa samim tim je ovo i bio logičan izbor.

Manor još uvek nije zvanično potvrdio navode ali je nemački vozač za Auto Bild rekao: “Razgovore je vodio Toto Wolff za mene. On mi je mnogo pomogao na čemu sam mu mnogo zahvalan. San se ostvario. Prvi put kada sam imao šest godina  prisustvovao sam GP vikendu i od tada želim da postanem Formula 1 vozač”.

Pobednik DTM šampionata prošle godine, ukoliko bude potvrđen i zvanično, će u ekipu Manora stići sa ne baš malim iskustvom jer je vozio za farički tim Mercedesa kao i Force Indiu nakon pozajmice tokom prošlogodišnjih predsezonskih testova.

Manor Racing će u sledeću sezonu ući sa dosta novina kao što su Mercedesov motor i tehničko partnerstvo sa ekipom Williamsa. Iz tima je nedavno objavljeno da su inženjeri Pat Fry i Nikolas Tombazis postali deo ekipe.

******************************************************************************

12:46 Upravo je stigla i zvanična potvrda iz ekipe Manor

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti