Predstavljen Red Bull RB12

Predstavljen Red Bull RB12

Čelnici tima polažu nade u novi bolid

Red Bull RB12 je danas imao zvaničan debi na stazi u okviru na prvog predsezonskog testu na stazi Catalunya. Kako je tim krenuo sa novim partnerstvom sa Tag Heuer-om, RB12 je spreman da svoju prvu akciju na stazi napravi nakon upečatljivog otkrivanja novog bolida u Londonu prošle nedelje.

Šef tima Christian Horner kaže da su imali trku sa vremenom zbog kasne najave da će im novi partner po pitanju mootra biti Tag Heuer ali je uveren da će novi auto imaji jak potencijal kako se sezona bude razvijala.

“Očigledno je da je kasna odluka o motoru bila izazov ali smo našli rešenje na vreme i ceo tim je radio naporno kako bi se bi se povratili tokom zime”, rekao je Horner. “Dakle mi tražimo da napravimo značajan napredak, kao onaj koji smo napravili u drugom deli 2015-te i da taj momentum prenesemo na prve trke ove sezone. Moje nade za ovu sezonu su da mi stvarno možemo ostvariti napredak sa tačke gde smo bili prošle sezone i nadam se da uz performanse koje će doći sa strane pogonske jedinice možemo da se približimo našim neposrednim rivalima”.

Red Bull-ov tehnički direktor Adrian Newey kaže je tim sa nepromenjenim pravilima ove sezone skoncentrisao svoje napore na unapređenju vešanja, šasije i aerodinamičkog paketa i da su naučili lekciju od prethodnika RB11.

“Sa stabilnim pravilima koje imamo u ovom momentu teško je da pronađemo neke velike oblasti za ekploataciju”, rekao je Newey. Dakle, ono na šta smo zaista pokušali da se skocentrišemo je da auto dobije kohezivan paket u svim delovima, suspenzija, dinamika šasije, aerodinamika, da si rade zajedno usklađeni. Mislim da smo u tome uspeli zhvaljujuću lekcijama koje smo imali prošle godine i sve indikacije iz našeg simulatora ukazuju da će naša ovogodišnja šasija biti jaka”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti