Prijateljski rivalitet je dobar za Toro Rosso

Prijateljski rivalitet je dobar za Toro Rosso

Sainz: "Sa malo manje problema sa pouzdanošću i malo više snage možda možemo biti među top šest ili osam umesto deset"

Carlos Sainz Jr, vozač Toro Rosso tima, veruje da je prijateljski rivalitet između njega i timskog kolege Max Verstappena dokaz da to može biti korisno kako za tim tako i za oba vozača.

Sezona 2015 za italijanski tim nije baš prošla onako kako su želeli, zbog problema sa pouzdnošću Renaultovog motora. Ostvareni rezultat je sedmo mesto u šampionatu konstruktora i jedanaest poena iza Lotus F1 tima. Sainz je imao bolju početnu sezonu nego što to pokazuje broj osvojenih poena u šampionatu jer je Španac nekoliko puta izgubio dragocene poene zbog pomenute nepouzdanosti tima.

“Znao sam da je Max spreman za F1”, rekao je Sainz za Autosport. “Rekao sma (pre sezone 2015) da smo obojica u istom čamcu i da se borimo. Nikada nisam imao timskog kolegu čiji su podaci sa staze toliko slični sa mojim, imamo istu brzinu u svakoj krivini, sve je jako slično. Mi učimo jedan od drugog, stalno pritiskamo jedan drugog i na taj način idemo napred sa timom i možda i dalje nego što bismo bili”.

“Zima je veoma važna, to je vreme kade se analizira sve što ste uradili. Stavite podatke u kompjuter i vratite se još jači. U prošlosti uvek sam pravio velike korake u odnosu na prethodnu sezonu pa ću tako pokušati da napravim veliki iskorak i naučim što je moguće više. Nemate uvek vremena da razmislite o onome šta ste uradili tako da je zima važna. Iskustvo koje sam stekao i analizu koju sam uradio će doneti bolju sezonu 2016 bez da išta mnogo menjam. Sa malo manje problema sa pouzdanošću i malo više snage možda možemo biti među top šest ili osam umesto deset”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti