Raikkonen nije zabrinut performansama Mercedesa

Raikkonen nije zabrinut performansama Mercedesa

"Spremamo se za trke i ukoliko ima nekih nedoumica ili stvari da probamo, to radimo ovde"

Vozač Ferrari-a Kimi Raikkonen nije preterano uznemiren zbog performansi koje je ekipa Mercedesa pokazala u Barceloni ove nedelje. Mercedes se pokazao kao neverovatno pouzdan na poslednjim testovima kompletiravši više krugova od bilo kog drugog tima i što je za njih dobro nije pokazao nikakve znake slabosti. Međutim Kimi Raikkonen misli da ne može puno da se pročita iz statistike u ovoj fazi sezone.

“Ne, zašto bih bio zabrinut? To je nešto što mnogo ljudi radi”, rekao je Raikkonen na direktno pitanje o pređenoj kilometrži Ferrari-a ove nedelje.

“Mi radimo naš posao. Očigledno je da bismo voleli da smo imali malo više krugova ali to je deo testiranja”, dodao je Finac.

Raikkonen je rekao da je primarni cilj za većinu timova u ovoj fazi sezone da otklone sve nedoumice koje postoje pre prve grand prix trke u sezoni.U tom smislu, on je bio zadovoljan sa onim što radi Ferrari, iako nije jasno koliko će biti veliki izazov za njegov tim kada sezona počne.

“Spremamo se za trke i ukoliko ima nekih nedoumica ili stvari da probamo, to radimo ovde. Ne znam da li će auto biti dovoljno dobar. Bolid izgleda dobro i očigledno imamo dosta drugih stvari koje još uvek treba da testiramo i podesimo”, dodao je Raikkonen. Ovo je definitivno korak unapred u odnosu na prošlu godinu, ali da li će biti dovoljno? Videćemo krajem ove godine”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti