Razvoj prioritet za Williams

Razvoj prioritet za Williams

Symonds: "U ovom trenutku mi smo deficitarni u oblastima kojima bih ja dao prioritet nad vozačem koji je superstar...

Troškovi razvoja će još jednom zaustaviti tim Williams -a da dovede nekog od superstar vozača, mišljenje je tehničkog direktora tima Williams Pat Symondsa.

Tim sa sedištem u Groveu će po svojoj prilici imati rigorozni budžet i prva stvar koju su odbacili je potpisivanje ugovora sa vozačem koji ima ogromnu cenu na tržištu vozača kao npr. Fernando Alonso sa kojim se Symonds odlično zna iz Renaulta 2005 i 2006-te kada je Španac osvojio svoje dve titule prvaka.

“Kada sam to rekao u prošlosti nisam mislio da ne možemo da koristimo takve vozače već da su oni skupi”, rekao je Symonds za Autosport.

“Ali u ovom trenutku mi smo deficitarni u oblastima kojima bih ja dao prioritet nad vozačem koji je superstar. Ukoliko bi Alonso vozio za nas mi bismo ga dobro iskoristili i dobro radili. Dali bismo mu ono što mu je potrebno u to nema sumnje, ali kada bi trebali da ga platimo nakon toga ne bismo imali šta da jedemo godinu dana”.

Symonds je naglasio izvanredne kvalitete trenutnih vozača Williamsa Valtteri Bottasa i Felipea Masse. “Mislim da su oni savršeni za tim, oni jako dobro rade zajedno. Guraju jedan drugog na prijatan način što pomaže celom timu da dobro radi”.

Williams je drugu godinu za redom završio na trećem mestu u šampionatu konstruktora. Njihov budžet je po nekim procenama peti po veličini u Formuli 1.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti