Red Bull oprezan po pitanju performansi

Red Bull oprezan po pitanju performansi

Horner: "Pravila su praktično nepromenjena i za mene je logično da Mercedes zadrži svoju dominaciju..."

Red Bull se nada da će sve biti pod kontrolom uoči nove sezone Formule 1 2016. Nakon dugog neslaganja sa dobavljačem motora Renault, Red Bull je pokušao da pređe na drugog proizvođača krajem prošle godine. Plan im nije uspeo nakon odbijanja od strane sva tri dobavljača motora pa su se tako sa Renaultom dogovorili o rebrendiranju motora u Tag Heuer.

Ne bih pravio nikakva predviđanja”, rekao je Adrian Newey za britanski Sky.”Ali sam siguran da će Honda napraviti dobar korak napred sa McLarenom. Čak i Toro Rosso koji će koristiti motore Ferrari-a će imati dobar pomak u performansama. Dakle veoma je teško predvideti gde ćemo biti”.

Iz Renaulta postoje glasine da će imati dodatnih 50 konjskih snaga u odnosu na kraj 2015-te i šef Red Bulla Christian Horner se nada da će se veći angažman Mario Iliena iz Ilmora isplatiti.”Moramo da čekamo i da vidimo. Uvek postoji nada. Mario radi sjajan posao”, rekao je Horner.

U isto vreme Horner ne očekuje da će Red Bull moći da izazove Mercedes ove godine. “Pravila su praktično nepromenjena i za mene je logično da Mercedes zadrži svoju dominaciju. Ne znam kakve su kvote na njih ali ne mislim da je dobra ideja da se kladite protiv njih”, dodao je Horner.

Test vozač tima Red Bull Sebasian Buemi takođe nije siguran šta će Red Bull moći da postigne u 2016-oj.

“Imamo velike timove poput McLarena koji su iza”, rekao je za motosport-magazin.com, “ali Red bull radi dobar posao. Dosta zavisi kakav napredak Renault napravi”.

Slika: Red Bull Racing Formula 1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti