Red Bull zvanično nikada nije tražio motore Mercedesa

Red Bull zvanično nikada nije tražio motore Mercedesa

Red Bull je odbijen od tri proizvođača motora

Predsednik upravnog odbora Daimlera i šef Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche, kaže da Red Bull nije “nikada formalno tražio” motore nemačkog proizvođača.

Red Bull je prošle godine pokušao da pronađe novog dobavljača motora nakon problema sa pouzdanošću i loših performansi Renaultove pogonske jedinice. U izjavama čelnika austrijskog tima od prošle godine se moglo čuti da su od Mercedesa tražili upotrebu njihovih agregata za sezonu 2016, ali su oni takvu mogućnost odbacili.

Šef tima Mercedes F1 tima, Toto Wolf, je izjavio da su otvoreni za svaki dogovor međutim njegova kompanija je bila protiv bilo kakvog dogovora sa direktnim rivalima na stazi. Takva odluka je iznenadila i Bernie Ecclestonea koji je bio mišljenja čak i da je sporazum postignut.

Upitan od strane italijanskih medija La Gazzeta dello Sport o razlozima za odbijanje, predsednik Daimlera je rekao: “Oni nas formalno nikada nisu pitali za njih. Bilo je razgovora ali zvaničnog zahteva nikada nije bilo”.

Nakon toga Red Bull je okušao sreću sa drugim proizvođačima, Ferrari i Honda, ali bez uspeha. Tim iz Milton Keynesa će tako nastaviti i sledeće sezone da koristi Renault motore ali sa promenom brenda pa će sada umesto Renaulta na motorima francuskog proizvođača stajati ime TAG Heuer.

U međuvremenu juniorski tim Toro Rosso-a se vratio ekipi Ferrari i od sledeće sezone će koristiti motore italijanskog proizvođača ali specifikacije iz 2015-te.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti