Renault i partneri u 2016

Renault i partneri u 2016

Infiniti, Bestseller, Microsoft, EMC su neki od partnera novog tima

Renault je objavio veliki broj ključnih partnera na svom povratku u Formulu 1 u sezoni 2016. Nakon što je preuzeo tim Lotus krajem 2015-te, Renault je lansirao svoj novi motosport program na predstavljanju tima u Parizu. Deo ceremonije je bilo i otkrivanje partnera pa je tako najveće bili imenovanje Infinitija kao novog partnera nakon njihovog razlaza sa timom Red Bull-a.

“Renault-Nissan Alijansa i partner Infiniti će nastaviti svoje putovanje u Formuli 1 uz Renault i takođe svoje učešće u određenom tehnološkom programu za razvoj sledeće generacije sistema za obnovu energije (ERS) u motorima Formule 1”, otkrio je Renault i takođe potvrdio partnerstvo sa dobavljačem goriva Total.

Francuski tim je takođe najavio i nova partnerstva na njihovom povratku u Formulu 1 pa će tako proizvođač satova Bell&Ross, audio sistema Devialet i Danska modna kuća Bestseller biti na bokovima novog bolida. Brand Bestseller će biti predstavljen preko brenda Jack&Jones.

Tim će zadržati bliske odnose i sa aktuelnim partnerima  Microsoftom i EMC-om.

“Renault će nastaviti rad sa Gravity Motosports, kao ogrankom Genii Capital Group, koji će zadržati manjinski deo u F1 timu. Genii i Gravity su radili neumorno na opstanku ekipe u izuzetno teškim okolnostima i Renault je sa zadovoljstvom prepoznao ovo angažovanje i Gerard Lopez ostaje na mestu neizvršnog direktora tima”.

Slika: Renault Sport F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti