Renault se nada da će prepoloviti deficit

Renault se nada da će prepoloviti deficit

Taffin: "Ako smo bili jednu sekundu iza prošle godine možda ćemo se vratiti na tri ili četiri desetinke"

Renault se nada da ove godine može da prepolovi deficit koji imaju u odnosu na Mercedes pre nego što se potpuno izjednače u 2017-oj.

Nakon kupovine Lotusa Renault se vratio kao fabrički tim u Formulu 1 ali će isto tako nastaviti da snabdeva motorima i Red Bull kao prošlih godina. Renault se borio da sustigne svoje rivale Mercedes i Ferrari u skladu sa trenutnim propisima ali tehnički direktor zadužen za motore u Renaultu Remi Taffin je uveren da će ove godine napraviti veliki napredak.

“Mi ćemo na pola prvog koraka smanjiti zaostatak za Mercedesom. Kažem na pola zato što ne znamo koliko su se ostali timovi poboljšali preko zime. Ako smo bili jednu sekundu iza prošle godine možda ćemo se vratiti na tri ili četiri desetinke. To su stvari na kojima radimo. Ali opet kažem, videćemo kakvi smo na testiranjima i trkama”.

Glavne slabosti Renaulta su bile motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE) i turbo, dok je ERS (sistem za obnovu energije) ocenjen kao poprilično napredan.

“Mi ćemo se zadržati na specifikaciji koju smo imali na kraju prošle godine, samo ćemo nastaviti razvoj. Biće drugačiji uglavnom ICE i turbo. ERS sistem je pod kontrolom i onakav kakav bi trebao biti u ovom trenutku. Nije veliki deo onoga što trebamo da uradimo”.

Taffin je još rekao da je ključno u 2016-oj da se osigura da auto bude pouzdan kako bi tim mogao da radi na šasiji pre velikog napretka u sezoni 2017.

Tim u Viry-u je očigledno dobio nekoliko izazova ali je ključno da Enstonu damo dobar motor tako da bolid Renaulta bude pouzdan kako bi napravili što više kilometara jer je to ključno za razvoj. Druga stvar je da dobijemo od njega najveće performanse. Kako smo išli kroz sezonu mogli smo da vidimo jasne znake napretka koje ćemo doneti na prvu trku u Melburnu”.

Slika: Renault Sport F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti