Ricciardo očekuje od Renaulta veći napredak pre leta

Ricciardo očekuje od Renaulta veći napredak pre leta

Vozač Red Bulla polaže nade u Renault

Daniel Ricciardo očekuje od Renaulta da obezbedi nadogradnju motora koja će doneti jedan “popriličan komad” vremena tokom sezone 2016.

Red Bull će nastaviti da se snabdeva Renaultovim motorima, ali pod brendom Tag Heuer, tokom sledeće sezone iako su krajem prošle pokušali da promene dobavljača motora. Prvobitna očekivanja nisu bila velika u timu, ali se u Red Bullu nadaju da će povratak Renaulta kao konstruktora ubrzati razvoj motora.

Dok se Renault borio da značajno unapredi motor prošle sezone imali su velikih problema sa pouzdanošću, Ricciardo je uveren da će sledeća sezona biti drugačija.

“Naravno uvek smo imali nadu i mislim da mnogo nade dolazi iz činjenice da mi nemamo snagu koju drugi imaju i da je ona tu negde”, rekao je Ricciardo za F1i. “Očigledno je onda odakle tolika nada. Mislim da smo imali dve pune sezone razvoja i razumevanja i zato očekujem puno. Gde to očekujemo? Rekao bih da bi definitivno pre leta trebali da imam dobre stvari. To ne bi trebalo da bude stotinka gore dole, to bi trebalo da bude jedan dobar komad pre nego što sve krene na bolje”.

Red Bull je imao solidan start predsezonskih testiranja prošle nedelje, kompletiravši petu najveću kilometražu od svih timova tokom četiri dana u Španiji.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti