Rosberg: Biće teško održati uspeh

Rosberg: Biće teško održati uspeh

"Dobar niz rezultata mi daje više samopouzdanja da uđem u sledeću sezonu"

Nico Rosberg misli da nece biti lako ponoviti dobar uspeh sa kraja prethodne sezone, ali Mercedesov vozač kaže da ulazi u predstojeću sezonu “sa više samopouzdanja”.

Iako je titulu u 2015-toj godini osvojio njegov timski kolega Lewis Hamilton, Rosberg je završio godinu sa šest pol pozicija i tri uzastopne pobede. Rosbergov niz pobeda je mogao da bude veći da nije imao tehničkih problema sa bolidom u Italiji i Rusiji i da nije napravio grešku kada je vodio u SAD-u.

“Dobar niz rezultata mi daje više samopouzdanja da uđem u sledeću sezonu”, odgovorio je Rosberg kada su ga pitali o šansama da produži niz pobeda u 2016-toj. “To je dobra stvar i ja sam srećan zbog toga, ali ipak to je nova sezona i novi bolid, gume su nešto drugačije tako da neće biti lako da nastavim taj niz, ne uopšte. To su novi uslovi i svi vozači kreću od nule, ali ja sam optimističan”.

Mercedes je još jednom pokazao da je izraziti favorit pa Rozberga očekuje još jedna sezona u borbi sa Lewisom Hamiltonom. Iako  je Hamilton osigurao svoju titulu tri trke pre kraja šampionata, britanac za pad performansi krivi promenu podešavanja na Mercedesu.

“Nisam bio fokusiran na njega (Hamiltona)”, prokomentarisao je Rosberg. “Bio sam fokusiran na sve vozače i srećan što sam se vratio u borbu posle najtežeg trenutka sezone, a to je Austin. Bilo je teško vratiti se u borbu jak i od tada pobediti u svakoj trci. Bio sam zadovoljan sa tim. Šta su drugi vozači radili, ne znam”.

Nekoliko bivših vozača Formule 1, kao što je Gerhard Berger grand prix pobednik u 1996-toj i svetski prvak Damon Hill su već tipovali na Rosbergov uspeh u sezoni 2016-toj.

Slika:Mercedes AMG Petrona Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti