Ryan: Greške vozača Manora očekivane

Ryan: Greške vozača Manora očekivane

"Da budem iskren bio bih iznenađen da nisam video nekoliko incidenata"

Šef Manora Dave Ryan nije iznenđan greškama Rio Haryanto-a na prvoj nedelji testiranja, rekavši da je priprodno za novajliju da isprobava granice bolida.

Haryanto je za prva dva dana u Manoru MRT05 imao dva okretanja, jedno je završilo u zidu u četvrtak. Indonezijski vozač je potvrđen kao vozač ekipe Manor posle četiri sezone provedene u GP2 šampionatu.

Na pitanje da li je okretanje u četvrtak bio primer kada mladi vozač pronalazi granice bolida, Ryan je rekao: “Da mislim da jeste. Da budem iskren bio bih iznenađen da nisam video nekoliko incidenata. Sve dok uči iz toga dobro je. Ne košta nas ništa videćemo kako će biti”.

Haryanto se pridružio DTM šampionu Pascal Wehrelein-u, pa je tako Manor postao tim sa dvojicom neiskusnih vozača u svojim redovima. Ryan ne misli da je poređenje ova dva vozača u ovoj fazi fer jer je Wehrlein testirao Formula 1 bolid u nekoliko navrata u toku prošle godine, uključujući i šampionski W06.

“Ne mislim da je poređenje fer u ovoj fazi. Pascal je došao pobedivši u DTM šampionatu, ima veliku kilometražu u Formula 1 autu i to klase koja je trenutno na gridu. Rio, sa druge strane, je potpuna suprotnost on tek pravi prve korake. Dakle potpuno drugačiji pristup ali oba klinca su divna i sjajno je imati ih u timu, mi uživamo… Obojica imaju pristojno iskustva. Pascal posebno ima iskustva s obzirom na njegove godine. Moramo da im verujemo”.

Haryanto je rekao da je greška od četvrtka rezultat prsto pristkanja auta previše.

“Ja sam se navikavao na auto i pronalazio limite. Ušao sam prebrzo u krivinu br. 4 i nažalost oštetio bolid tako da nisam mogao da završim poslepodnevnu sesiju. Ali imali smo dobar jutarnji test, uspeli smo da ispratimo plan i uradili mnogo unapređenja na bolidu. Nadam se da ću nastaviti da učim još na sledećem testu”.

Slima: Manor Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti