Sainz Jr: Gubitak težine vozača nije siguran i pravi put

Sainz Jr: Gubitak težine vozača nije siguran i pravi put

"Kako da kažete vozaču da bude na svom najvišem nivou ukoliko treba da izgubi tri ili četiri kilograma"

Carlos Sainz Jr veruje da vozači rizikuju zdravlje zbog timova koji im traže da gube težinu pred novu sezonu kako bi se nadoknadilo smanjenje maksimalne dozvoljene težine bolida u 2016-oj.

Vozač Toro Rosso-a kaže da nije sigurno za vozače da gube svoju težinu i veruje da nije njihova odgovornost da budu mršavi samo da bi timovi mogli da povećaju svoje performanse smanjujući balast. Takođe je spomenuo i situaciju koja se desila bivšem vozaču Formule 1 Jean-Eric Vergne-u koji je završio u bolnici nakon trke u Australiji 2014-te godine zbog ekstremne dijete koju je držao.

“Kako da kažete vozaču da bude na svom najvišem nivou ukoliko treba da izgubi tri ili četiri kilograma”, izjavio je Sainz za Reuters. “To je jedno protiv drugog. Pojavite se na testu da budete što je moguće bolji ali to ne možete zbog gubitka težine. To je pomalo dramatično. Možda mi vozači treba da razgovaramo o tome. Čuo sam neke veoma drastične stvari od Jean-Eric Vergne-a šta je morao da radi. Nije sigurno i to nije pravi put kojim treba da idemo. Mi volimo da budemo u formi, to je naš posao, ali nije naš posao da budemo izuzetno mršavi”.

Vozač Red Bull-a Daniel Ricciardo, Renaulta Kevin Magnussen i Sainzov timski kolega iz Toro Rosso-a Max Verstappen su otkrili da su timovi tražili od njih da izgube težinu pred početak sledeće sezone.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti