Sauber predstavio bolid za 2016-tu

Sauber predstavio bolid za 2016-tu

Švajcarski tim dan pre drugog testa predstavio svoj bolid

Sauber je lansirao svoj novi auto za sezonu 2016, pod nazivom C35, uoči drugog predsezonskog testa. Tim je na prošlonedeljnom testu koristio bolid iz 2015-te i sada je predstavljena njihova nova šasija. Jutros je ekipa Saubera objavila slike na svom oficijalnom sajtu.

C35 ima kompaktno upakovan zadnji kraj, dok je dizajn prednjeg dela sličan bolidu od prošle godine. Šef tima Monisha Kaltenborn kaže da Sauber za cilj ima jasan korak napred u konkurentnosti novog bolida.

“Mi želimo da se jasno poboljšamo”, rekla je Kaltenborn. “Očigledno postoji određena pozicija koju bi želeli da postignemo. Ali, za početak važno je da se učvrstimo na sredini poretka. Tek tada ćemo moći da se fokusiramo na pojedinačne pozicije”.

Sauber i sledeće sezone ostaje sa istom vozačkom postavom Marcus Ericsson i Felipe Nasr, pa Kaltenborn misli da će vozači jedan drugog motivisati jer su već drugu godinu za redom u istom timu.

“Oba vozača su bila dobra u svojoj prvoj sezoni za nas. Kada govorim o Marcusu i Felipeu činjenica je da su oni napravili jako malo grešaka. I naučili su iz tih grešaka. Sada treba da pokažu kako će nastaviti da rade na svojim veštinama s obzirom na iskustvo koje su stekli”.

Novi bolid će biti predstavljen u utorak ujutru na stazi Catalunya u Barceloni. Tim koji će takođe predstaviti ali samo nove boje će biti Toro Rosso.

Slika: Sauber F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti