Pat Symonds: FW38 fokus na malim brzinama

Pat Symonds: FW38 fokus na malim brzinama

"U Williamsu smo iskreni po pitanju naših grešaka i pokušaćemo da učimo iz njih"

Tehnički direktor Williamsa Pat Symonds rekao je da je znatna količina vremena i energije utrošena na projektovanje novog FW38 kako bi se poboljšale performanse bolida na malim brzinama.

Govoreći uoči testiranja u Barceloni, Symonds je rekao da očekuje da se situacija značajno poboljša ove sezone bez negativnog uticaja na neke aspekte koji su pojačali performanse bolida od prošle godine.

“FW37 je bio poprilično efikasan bolid i mi smo bili skoncentrisani na delove koje bi mogli da unapredimo bez gubitka osobina koje su bile efikasne”, rekao je Symonds. “Nije tajna da performanse FW37 na malim brzinama nisu odgovarale njegovim performansama na visokim brzinama, tako da je puno vremena provedeno na traženju razloga i kasnije promenama za koje se nadamo se da će poboljšati situaciju. Povrh svega suočili smo se sa normalnim fizičkim preprekama koje se dešavaju u razvoju i koje uvek srećemo tokom života bolida i pokušali smo da srušimo te barijere”, dodao je tehnički direktor Williamsa.

Symonds je objasnio da je proces izrade bolida počeo već i januaru 2015-te što ukazuje da je razvoj na ovom nivou je beskrajan proces. Takođe je priznao da su prihvatili greške iz prošlosti.

“U Williamsu smo iskreni po pitanju naših grešaka i pokušaćemo da učimo iz njih. U dizajnu bolida mi uvek analiziramo prednosti i mane, tako mi radimo sa timom.  To je dovelo do nekoliko operativnih promena u 2016-oj koji, iako nisu uočljivi spolja, trebalo bi da dovedu da se tim bolje nosi sa mnogim varijantama scenarija koje trkanje nosi sa sobom. Jednu od snaga koju ćemo imati u 2016-oj je stabilnost. Lako je podceniti moć ovoga ali sa istim vozačkim parom i kontinuitetom u inženjerskom timu mi se nadamo da možemo brzo doći do brzine”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti