Toro Rosso: Cilj da budemo u prvih pet

Toro Rosso: Cilj da budemo u prvih pet

Prošle godine to prosto nismo mogli da ostvarimo jer smo jednostavno imali problem sa pouzanosti..."

Šef Toro Rosso tima, Franz Tost misli da će plasman njegovog tima među top pet biti među ciljevima ove godine uprkos kasnom prelasku na prošlogodišnju specifikaciju Ferrari-jevog motora.

Tim sa bazom u Faenzi je imao slične ciljeve i prošle godine ali se taj san raspršio zbog problema sa pouzdanošću Renaultovog motora. Ali sa optimizmom po pitanju snege aerodinamike koju nosi STR11 i uz pomoć Ferrari-jevog motora od prošle sezone, Tost ima velike nade da će rezultat ove sezone biti bolji.

“Ove sezone cilj je da budemo u prvih pet”, rekao je Tost, govoreći tokom otvaranja nove fabrike tima u Faenzi. “Prošle godine to prosto nismo mogli da ostvarimo jer smo jednostavno imali problem sa pouzanosti koja vam je potrebna kako bih ostvarili ovaj cilj. Imali smo dvanaest odustajanja dva su bila izaivana od vozača ali ostatak je od strane tima. Nadam se da ćemo ove godine videti kariranu zastavu na svim trkama i ukoliko to bude slučaj ja sam ubeđen da će tim biti u poziciji da završi među top pet”.

Iako je Toro Rosso bio u trci sa vremenom kako bi bolid bio spreman da prvi predsezonski test, Tost kaže da kvalitet nije trpeo. “Mislim da je novi automobil STR11 konkurentan auto”, objasnio je. “Svi aerodinamički podaci pokaziju dobre rezultate. Takođe mi radimo zajedno sa Ferrar-em koji će nam pomoći da poboljšamo performanse sigurno. Plus imamo dva veoma talentovana vozača koji su pokazali dobre performanse prošle godine. Oni su sada iskusniji jer je ova njihova druga sezona. Znaju ve staze, znaju kako tim radi i znaju da je njihov život Formula 1, dale ja očekujem od njih stvarno dobre rezultate”.

Bilo je dosta polemike oko toga da li Toro Rosso ima sposobnost da pobedi sestrinski tim Red Bull ove godina zahvaljujući motoru Ferrari-a. Za tehničkog direktora James Key-a to nije glavno pitanje, jer biće većih borbi o kojima treba da brine.

“Moraćemo da vidimo gde je Red Bull.” rekao je Key. “Ne znam kakav je napredak Renault napravio ali šasija Red Bulla je izuzetno dobra. Oni su veoma dobra grupa momaka, ali mi ne ciljamo Red Bull mi ciljamo da budemo što bolji. Ukoliko Red Bull bude u toj kombinaciji biće sjajno trkati se sa njima. Ne znam gde će timovi biti u 2016-oj. Ovo je treća godina propisa i timovi će biti u potrazi da pomere granice u pogledu dizajna šasije u određenim oblastima. Teško je reći koliko će se još izvući iz motora, ali mislim dosta. Znamo da možemo očekivati više od našeg prethodnog partnera Renaulta, a i od Mercedesa i Ferrari-a koji su na vrhu, pa će biti zanimljivo videti gde su oni. Ali mi nismo skocentrisani na jedan tim. Mi smo skocentrisani na sebe”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti