Toro Rosso odlaže predstavljanje boja novog bolida

Toro Rosso odlaže predstavljanje boja novog bolida

Tost: "Mi ćemo zvanično predstaviti bolid 29-og februara jer kasnimo sa svim stvarima..."

Ekipa Toro Rosso je odlučila da odloži zvanično predstavljanje svog novog bolida STR11 do 29-og februara, jer posao oko dizajniranja im nije dao mnogo vremena da završe boje na novom automobilu.

Italijanski tim će ove sezone koristiti motore Ferrari-a iz 2015-te pa je ta činjenica umnogome otežala novi dizajn i sklapanje bolida. Ekipa je dananoćno radila kako bi bolid bio spreman za nadolazeći test. Šef tima, Franz Tost, je potvrdio u ponedeljak da je bilo po rasporedu da se predstavljanje obavi 22-og februara u Barceloni ali je u međuvremenu odlučeno da će oni nastupiti sa privremenim bojama.

“To će biti plavi bolid”, rekao je on za motosport.com. “Mi ćemo zvanično predstaviti bolid 29-og februara jer kasnimo sa svim stvarima. Želimo da napravimo pravi izbor boja tako da ćemo bolid predstaviti tek tada u Barceloni”.

Tost je rekao još i da očekuje da u ponedeljak prvi put upale motor Ferrari-a i da nema predloga da se ne ide na prvi test u sezoni.

“U Formuli 1 uvek imate dva problema. Ostajete bez vremena i ponestaje vam vremena. Uvek je isto. Nije ništa novo ni ove godine. Ipak, zbog kasne odluke koji motor ćemo koristiti pripreme za ovu sezonu malo kasne, ali naši ljudi su uradili fantastičan posao. Bolid je skoro spreman. Mislim da ćemo ga danas upaliti i tu smo apsolutno po rasporedu. Zato nisam zabrinut za prvi test u Barceloni”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti