Ultra soft guma na VN Kanade

Ultra soft guma na VN Kanade

Kanada - ultra meka / super meka / meka

Pirelli je objavio da će se nova ultra meka komponenta guma naći na VN Kanade. Nova guma koja će imati ljubičastu boju na boku će se naći u Q3 delu kvalifikacija u Montrealu. Ostale dve komponente koje će biti korištene su super meka i meka komponenta.

Italijanski proizvođač je već objavio koje će gume biti korištene na prve četiri trke sezone. Prema novim pravilima za svaki trkački vikend Pirelli bira tri komponente guma, od kojih je obavezno korišćenje namekše komponente u Q3 i najmanje jednu od dve obavezne komponente u trci.

Kao rezultat toga, Pirelli će svakom timu uzeti po jedan set guma a timovima će ostati preostalih 10 setova guma koje će moći da koriste tokom vikenda. Svoj odabir komponente guma oni moraju da prijave 14 nedelja pre trka koje nisu u Evropi, što je slučaj sa trkom u Montrealu.

Pirelli-jeva najnovija komponenta guma je testirana tokom prvog predsezonskog testa u Barceloni kada su Ferrai i Red Bull sa svojim vozačima isprobavali karakteristike novih guma. Ovo je Sebastianu Vettelu donelo najbolje vreme prošle nedelje sa  ostvarenih 1:22.810 što je bilo za dve sekunde brže od npr. Nico Rosberga iz Mercedesa koji je koristio samo tvrđu komponentu.

Odabir guma do sada za sezonu 2016:

Australija – super meka / meka / tvrda
Bahrein – super meka / meka / tvrda
Kina – super meka / meka / tvrda
Rusia – super meka / meka / tvrda
Španija – nije još objavljeno
Monako – nije još objavljeno
Kanada – ultra meka / super meka / meka

Slika: Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti