Vasseur ohrabruje vozače Renaulta

Vasseur ohrabruje vozače Renaulta

Za Jolyon Palmera prva sezona kao trkačkog vozača dok Magnussen već ima iskustva

Direktor Renault Racinga Frederic Vasseur je ohrabrio nove vozače Renaulta na putu koji ih čeka u narednom periodu.

Nakon kupovine Lotusa krajem prošle godine od Renaulta se očekivalo da će se pored Palmera naći i iskusni Pastor Maldonado. Međutim početkom nedelje je potvrđeno da je vozač iz Venecuele izgubio mesto trkačkog vozača zbog problema sa sponzorima. Nekoliko dana kasnije ekipa je potvrdila Kevina Magnussena, bivšeg test vozača McLarena.

Danac se 2014-te godine takmičio u šampionatu Formule 1 sa timom McLaren. Naredne godine je izgubio mesto trkačkog vozača pa je svoju F1 karijeru nastavio kao test vozač.

Ovi događaji, po mišljenju Vasseura će samo biti inspiracija 23-ogodišnjem danskom vozaču. “Kevin je dobar spoj iskustva i mladosti. Pre dve godine u McLarenu je imao jaku sezonu a i u juniorskim kategorijama je pokazao svoju sposobnost kao što je npr. Formula Renault 3.5”, rekao je Vasseur.

“On može da cilja pobede i šampionat jer ima talenta. Činjenica je da je imao manjak kilometraže prošle godine ali će ga to motivisati i on će se brzo vratiti. To je za nas važno jer znamo da će sezona 2016 biti teška. Znamo odakle počinjemo i trebaju nam motivisani pojedinci poput Kevina da nas guraju napred”.

Što se tiče Palmera nadolazeća sezona će za 25-ogodišnjaka biti debitantska na mestu trkačkog vozača. On ima iskustvo testnog vozača od petka i u sledećoj sezoni će probati da iskoristi svoje znanje staza na pravi način.

“Jolyon je od trećeg vozača za privatni tim postao trkački vozač fabričkog tima sa najviše iskustva. On je zreo i znamo iz njegovih nastupa u GP2 seriji 2014-te da može da se bori protiv najboljih. Ovo je rookie godina za Jolyona i videli smo da šta rookie vozači mogu doneti pa smo srećni sa našom vozačkom postavom”, rekao je Vasseur.

Slika: Renault Sport F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti