Veoma pozitivni prvi utisci Vettel-a

Veoma pozitivni prvi utisci Vettel-a

Novi Ferrari korak napred u odnosu na prethodnika

Sebastian Vettel kaže da su njegovi prvi utisci Ferrari-evog SF16-H bili “veoma pozitivni” nakon ostvarenog najbržeg vremena prvog dana testiranja u Barceloni. Kao i prošle godine Nemac je bio najbrži prvog dana testiranja dok je Mercedes uspeo da kompletira impresivan broj krugova sa novim bolidom. Iako je uživao u pozitivnoj prvoj sezoni sa Ferrari-em, Vettel je ohrabren prvim znacima bolida u Barceloni:

Tim je ujutru imao nekoliko aerodinamičkih probvera pre nego što su krenuli na fino podešavanja osnovnog setup-a automobila. Ovo je uključivalo stalne testove brzine sa različitim količinama goriva. Sebastian Vettel je komletirao 69 krugova sa najboljim vremenom od  1.24.939 koje je napravio ujutru. Ovo je prvi korak novog automobila.ali posao je tek na početku. Scuderia će na stazi biti ponovo sutra i Vettel će ponovo biti za volanom.

Sebastian Vettel: ” Imali smo prvi pravi dan za testiranje danas, imamo dobar osećaj i prvi utisci su dobri, mislim da je novi bolid korak napred. Osećam dovoljno sampopuzdanja, ali znamo da je  još mnogo posla pred nama. Vremena po krugu danas nisu uopšte bitna, biće bitna kada sledećeg meseca stignemo u Australiju. Bilo je dobro napraviti krugove, želeo sam da to bude više ali priroda stvari je takva da kada imate nešto novo želite to i da proverite, da stanete i pogledate, što nažalost oduzima vreme”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti