Verstappen zadovoljan partnerstvom sa Ferrari-em

Verstappen zadovoljan partnerstvom sa Ferrari-em

Saradnja ova dva tima se nastavlja u pozitivnom smeru

Max Verstappen kaže da se dogovor između Toro Rosso-a i Ferrari-a pokazao kao veoma pozitivan. Sa neizvesnošću u pogledu dobavljača motora za Red Bull na kraju prošle sezone, mlađa ekipa Toro Rosso-a je svog dobavljača motora pronašla u Ferrari-u. Iako ne koriste aktuelnu specifikaciju motora, već onu iz 2015-te, u ekipi su zadovoljni prvim testom pa je Verstappen rekao da je način na koji su završili prvi test, a to je po broju kilometara drugi tim posle Mercedesa, dokaz da su napravili korak unapred sa trenutnim motorom.

“Da, mislim da generalno ono što smo uradili tokom četiri dana je to da smo imali veliku pouzdanost, mogli smo da uradimo mnogo krugova što je uvek važno sa novim automobilom. Morate se osećati udobno, tim mora da razume auto, ja moram da razumem auto i mislim da je tako i bilo”, rekao je Verstappen.

“Motor Ferrari-a je dobar. Takođe, odnos između nas je veoma pozitivan. Pomažemo jedni drugima i veoma sam srećan”.

Toro Rosso je spreman da uvede paket nadogradnje na drugom testu, i Verstappen kaže da predviđaju da novi delovi ne bi trebalo da umanje napredak koji je prikazan tokom prve nedelje.

“Sve je testirano u vazdušnom tunelu. Naš vazdušni tunel radi veoma dobro pa bi trebalo sve da radi na stazi, ali moramo da sačekamo i vidimo. Ja se naravno radujem tome i mislim da već možemo biti zadovoljni sa četiri dana koje smo imali do sada”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti