Vettel: F1 je previše složena

Vettel: F1 je previše složena

"Automobil je igrao glavnu ulogu kako u prošlosti tako i danas , i mi ne bi to trebalo da se izgubimo u komplikovanim pravilima..."

Sebastian Vettel misli da je Formula 1 “previše složena” i da je potrebno više da se fokusiraju na pronalaženje ko je najbrži vozač.

Budućnost sporta još uvek je nejasna jer timovi tek treba da se dogovore o propisima za 2017 iako je bilo najava da će automobili biti mnogo brži i izgledom agresivniji. Vettel veruje da složenost propisa u ovom trenutku otežava fanovima “vezu” sa bolidima a takođe umanjuje i borbu između vozača.

“Mislim da pre svega (F1) treba da bude sport i to koji je vozač najbrži”, rekao je Vettel za njegov oficijalni sajt. “Automobil je igrao glavnu ulogu kako u prošlosti tako i danas , i mi ne bi to trebalo da se izgubimo u komplikovanim pravilima. Gledaoci moraju biti u stanju da identifikuju tehnički aspekt automobila, koji je trenutno previše komplikovan. Pored toga nedostaje zvuk”.

Kada je upitan šta misli da je razlog za pad interesovanja Formule 1 u Nemačkoj, Vettel je odgovorio:

“Dominacija Mercedesa u prethodne dve godine je svakako učinila da se smanji interesovanje mnogih fanova. Pored toga trenutno smo fokusirani previše na detalje. Mislim da ne treba da izgubimo iz vida korene motosporta i verujem da će bolidi biti opipljiviji svima u budućnosti”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti