Vettel: Ferrari će biti jači

Vettel: Ferrari će biti jači

"Imali smo fantastičnu prošlu godinu i svi želimo još više"

Sebastian Vettel je izjavio da će Ferrari biti “još jači” u odnosu na prošlu godinu nakon prezentacije novog bolida ekipe Ferrari SF16-H.

Tim želi da izazove Mercedes nakon prošlogodišnjeg osvojenog drugog mesta u šampionatu konstruktora. Četvorostruki svetski šampion Sebastian Vettel je prošle sezone pobedio tri puta u svojoj debitantskoj sezoni ali je na kraju završio kao treći iza dominatnih vozača Mercedesa.

“Imali smo fantastičnu prošlu godinu i svi želimo još više. Kada sam se pridružio timu mnogo ljudi je promenilo svoje pozicije i bilo je teško bilo šta očekivati. Ali sada smo imali mnogo bolju zimu za pripremu i zbog toga ćemo biti jak tim, kao što smo već videli prošle godine, čak i jači ove godine”, rekao je Vettel.

Na novom bolidu će biti vraćeno pushrod ogibljenje, po prvi put u poslednje četiri godine, kao i velika površina bele boje koja prekriva poklopac motora.

Nemački vozač će ponovo biti timski kolega Kimi Raikkonen-u koji je timu Ferrari doneo poslednju titulu 2007. godine. Predsednik Ferrari-a Sergio Marchionne je u svoj izjavi od pre nekoliko nedelja rekao da bi bila “tragedija” ukoliko tim ne uspe da ovoji titulu u rasponu od deset godina.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti