Will Stevens napušta Manor menja ga Haryanto

Will Stevens napušta Manor menja ga Haryanto

Novi vozač donosi najmanje 12 mil. evra

Will Stevens je izgubio svoje mesto vozača u Manor Racingu i spreman je da objavi svoj odlazak iz tima, javljaju mediji u Britaniji.

Stevens je prošlu sezonu proveo kao trkački vozač Manora, ali po svoj prilici sledeće sezone se neće naći za volanom bolida.  Najavljena zamena mu je Rio Haryato Indonežanin koji donosi najmanje 12 mil. evra sponzorskog ugovora koji ima zahvaljujući državnoj naftnoj kompaniji.

Vest stiže kao težak udarac samo nedelju dana pre prvog testa u Barceloni. Stivens će verovatno pokušati da se trka negde drugde, možda u Americi, a opcija Formule 1 kako sada stvari stoje je za ovu sezonu nemoguća.

Broj britanskih vozača u ovom sportu će ostati nepromenjen jer će ove sezone nastupiti Jolyon Palmer u Renaultu, a tu su još i Lewis Hamilton i Jenson Button.  U prethodnoj godini Stevens je pokušao da ostavi dobar utisak ali je ekipa Manora bila daleko od tempa sa kojim bi mogli nešto više da postignu. Sledeće godine sa motorom Mercedesa Stevens bi verovatno mogao mnogo više da pokaže.

Objava za Haryanto-a se očekuje u sledećih nekoliko dana a uporedo se vode i pregovori sa predstavnicima Will Stevensa oko raskida ugovora. Haryanto će biti timski kolega Pascal Wehrlein-u koji je potvrđen kao trkački vozač pre nekoliko dana.

Slika: Manor Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti