Williams nezadovoljan krajem testa

Williams nezadovoljan krajem testa

Samo jedan deo dana produktivan za ekipu Williams

Ekipa Williamsa je stazu u Barceloni napustila nezadovoljna jer su danas prešli najmanji broj kilometara za sva četiri dana testiranja.

Felipe Massa je u četvrtak dan završio ispred vozača Manora Rio Haryanto-a, koji se slupao, i Fernanda Alonsa koji je odvozio tri kruga i Estebana Gutierreza koji je imao problema sa elektronikom. Massa je prepodnevni deo testiranja proveo isprobavajući aerodinamička podešavanja ali su nakon pauze za ručak imali kvar na sistemu što im je omelo popodne.

“Danas je bojim se bio jedan od onih dana”, rekao je glavni inženjer testa i podrške, Rod Nelson, kada se osvrnuo na današnji manjak krugova.

“Proveli smo većinu vremena jutros na poslovima aerodinamičke korelacije koji su bili poprilično uspešni. Idemo kroz naš program dan po dan. Nažalost,  imali smo problem sa jednim od sistema na bolidu posle pauze za ručak i bili smo uskraćeni za dosta krugova ovog poslepodneva koje smo planirali. Znamo šta je problem i imamo rešenje”.

Vozač Williamsa Felipe Massa je dodao:

” Ovo nije bio baš koristan dan. Najvažnija stvar koju smo uradili su aerodinamički testovi ovog jutra, kako bi razumeli brojeve i sve oko automobila. Nažalost, poslepodne nismo mnogo vozili”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti