Williams predstavio bolid za 2016

Williams predstavio bolid za 2016

U Barceloni se očekuje mnogo više detalja o bolidu koji je danas predstavljen

Williams je prvi tim koji je objavio studijske slike bolida za sezonu 2016. Novi bolid FW38 će biti treći po redu sa motorom Mercedesa i u timu se nadaju da će se i ove sezone nastaviti dobri rezultati koje se imali sa prošlogodišnjim bolidom.

Tim će se u ponedeljak naći na prvom ovosezonskom testu na stazi Catalunya gde će prva dva dana testa voziti Valtteri Bottas dok će preostala dva dana mesto u novom bolidu preuzeti Felipe Massa.

Williams se jako rano prošle sezone prebacio na dizajn bolida za ovu godinu i Clare Williams se nada da će im ta činjenica doneti odlične startne pozicije.

“2016-ta godina obećava da će biti veoma konkurentna godina u Formuli 1 i biće veliki broj jakih timova koji nas imaju na nišanu”, rekla je Williams. “Uvereni smo da smo napravili korak unapred preko zime i da ćemo FW38 graditi na prednostima FW37 gde ćemo prepoznati i neke slabosti. Počeli smo rad na dizajnu ranije nego što je uobičajeno i nadamo se da će dodatno vreme za razvoj biti korisno”.

Williams_FW38_front_2016

“Automobil koji smo danas predstavili nije konačan proizvod. Mi već planiramo ispravke za Melbourne i donosićemo stalna poboljšanja kako sezona odmiče. Williams u 2016-tu ulazi jak. Imamo sjajan tim ljudi i tokom protekle dve godine smo počeli da vraćamo našu konkurentnost. Sada moramo da nastavimo da gradimo i dovedemo tim na mesto gde svi želimo da budemo”.

Prvi predsezonski test će se održati u ponedeljak u Barceloni gde se očekuje mnogo više detalja o bolidu koji je danas predstavljen.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti