Zvanično:Rio Haryanto novi vozač Manora

Zvanično:Rio Haryanto novi vozač Manora

Još jedan mladi vozač na gridu Formule 1

Rio Haryanto je novi vozač Manor Racinga. Kao što smo pisali pre nekoliko dana on će biti timski kolega Pascalu Wehrleinu jer je Will Stevens ispao iz trke za poslednje mesto na gridu ove sezone.

Momak iz Indonezije je mesto trkačkog vozača obezbedio uz pomoć državne naftne kompanije koja je stala iza njega i koja mu je sponzor. Haryanto će biti prvi Formula 1 vozač iz ove zemlje i jedan je od tri nova vozača koji će se pojaviti ove sezone na gridu Formule 1. Da podsetimo od novih mladih snaga tu će se naći još i njegov timski kolega Pascal Wehrlein kao i vozač novog Renault tima Joylon Palmer.

Haryanto je prethodnu sezonu završio kao četviti u GP2 seriji gde je pobedio tri puta i ima još dva podijuma.

Stephen Fitzpatrick vlasnik Manor Racing-a nije krio oduševljenje dovođenjem mladog vozača. “Oduševljeni smo da objavimo da je Rio naš drugi vozač za 2016-tu. Rio se trka još od prvih dana kartinga. On je uporan i na stazi i van nje i ostavio je veliki utisak u prošlogodišnjoj borbi u GP2 šampionatu. Rio ima veliku podršku u Indoneziji što je dobro za tim i za Formulu 1. Oni su spremni da ga vide na stazi i mi smo ubeđeni da ćemo uživati u uzbudljivim borbama sledeće sezone”.

Rio Haryanto: “Manor Racing je tim sa uzbudljivom vizijom i ambicioznim planovima. Ini imaju odličan paket i ne mogu da dočekam da udjem u automobil. Melburn će biti veliki momenat za mene, moju zemlju, navijače i želim da zahvalim svima koji su bili sa mnom od trenutka kada sam počeo da se trkam u jednosedima. 2016-ta je moja šansa da nagradim tu veru i predstavim Aziju u Formuli 1”.

Slika: Twiter/RioHaryanto

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti