Alexander Rossi zvanično rezervni vozač Manor Racinga

Alexander Rossi zvanično rezervni vozač Manor Racinga

Amerikanac će biti prvi vozač koji će uporedo voziti IndyCar seriju i imati ulogu u F1 timu

Alexander Rossi se vratio u ekipu Manor Racinga kao rezervni vozač tima.  Iako će se trkati u sezoni 2016 u IndyCar seriji Amerikanac će ući u istoriju Formule 1 kao prvi vozač koji će imati ulogu u oba takmičenja.

Rossi će biti prisutan na 11 grand prix vikenda sa Manor Racingom gde će raditi sa inženjerima i vozačima kako bi pomogao u razvoju MRT05. Njegov prvi dogođaj na kome ćemo ga videti je VN Rusije u maju.

Dave Ryan, trkački direktor:

“Veoma smo srećni što imamo nekog Alexovog kalibra u ulozi zvaničnog rezervnog vozača. Činjenica da će se on trkati u IndyCar seriji ove godine je jednostavno bio izazov, nešto u čemu smo mi poprilično dobri. Bio nam je potreban siguran vozač koji sa sobom nosi potencijal u trkanju, ali i neko ko zaista može da doprinese razvoju bolida. Za Alexa, F1 je nedovršen posao. Uradio je odličan posao kada je vozio za nas na pet poslednjih trka u sezoni i on je visoko rangiran i vredan deo našeg tima. On ima paklen raspored i samo najdisciplinovaniji vozači mogu da izađu na kraj sa tim. Uvereni smo da je on pravio čovek za taj posao”.

Alexander Rossi:

“Uložio sam najviše u moju karijeru u F1 i nisam neko ko će udariti petama i čekati da se stvari dese, pa je ovo moj način da ostanem oštar i pripremljen. Bilo je razočaravajuće što sam propustio mesto vozača u Manor Racingu ove godine, svi znaju da sam naporno radio za njega. Kao zvanični rezervni vozač imam dvostruki program na najvišem nivou u motosportu. IndyCar serija je premijer kategorija otvorenih točkova u Severnoj Americi i ekstremno konkurentna. Takođe imam privilegiju da se trkam sa šampionskim timom Andretti Autosport. Uveren sam da će se ovo iskustvo pridorati mojoj ulozi kao veoma važnog zupčanika u F1 timu. Moj raspored je ove godine zahtevan, ali ne više od punog F1 rasporeda. Prisustvovaću na 11 grand prix trka, od koji se samo pet odvijaju tokom IndyCar serije, i ja sam svakako navikao na putovanja u zahtevnom F1 kalendaru. Sjajno je vratiti se u tim sa kojim delim međusobno poštovanje i strast prema sportu koji volimo”.

Slika: Manor Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti