Alonso će u Bahrainu imati novi motor

Alonso će u Bahrainu imati novi motor

Inženjeri Honde će naknadno utvrditi da li je nešto od motora preživelo sudar

Fernando Alonso će imati novi Hondin motor sledećeg vikenda na VN Bahraina, jer je u sudaru na VN Australije njegov motor teško oštećen.

Španac se pripremao da napadne Estebana Guttiereza u krivini br. 3 kada je svojim prednjim desnim točkom udario u zadnji deo bolida tima Haas i doživeo tešku nesreću. Udarac u meksičkog vozača je Alonsa poslao u zid da bi se nakon nekoliko okretanja na stazi našao sa bolidom okrenutim na dole u zoni izletanja koja je prekrivena šljunkom.

Dvostruki svetski šampion je na svu sreću izašao neogreban i sa mesta nesreće odšetao ostavljajući olupinu MP4-31 redarima. Nakon udesa Honda je poslala pogonsku jedinicu na analizu u svoje sedište u Sakuri (Japan), gde je prema prvim izveštajima motor doživeo teška oštećenja.

“Postoji velika verovatnoća da je većina komponenti motora teško oštećena u incidentu koji je imao Fernando u Melburnu”, rekla je portparol Honde za motorsport.com

“Još uvek je rano da kažemo da li će neki delovi biti spašeni. Zbog toga ćemo u Bahrainu koristiti novu pogonsku jedinicu”.

Prema pravilima Formula 1 vozači su u mogućnosti da koriste tokom cele sezone pet motora, dok timovi mogu koristiti i stare elemente na novom motoru, kao što su MGU-H, MGU-K, turbina itd. Ukoliko inženjeri Honde budu utvrdili da je neki od ovih elementa ostao neoštećen onda im je dozvoljeno da ih ponovo koriste.

Slika: McLarena Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti