Alonso će žaliti što je otišao samo ukoliko Ferrari osvoji titulu

Alonso će žaliti što je otišao samo ukoliko Ferrari osvoji titulu

Španac je imao ugovor sa ekipom Ferrari i prošle i ove godine

Fernando Alonso je priznao u četvrtak da će žaliti ukoliko Ferrari uspe da savlada Mercedes u Svetskom šampionatu.

Alonso je italijanski tim napustio na kraju 2014-te pre nego što su počeli da se poboljšavaju, i iz svog novog tima McLaren je prošle sezone gledao tri pobede Sebastiana Vettela. Prema predsezonskim testiranjima Ferrari će ove sezone biti bolji.

“Ukoliko osvoje šampionat, onda verovatno da, jer sam imao ugovor sa njima i za prošlu i za ovu godinu”, rekao je Alonso na pitanje da li će zaista žaliti. “Dakle, ukoliko osvoje šampionat verovatno bih i ja imao tu mogućnost takođe.  Ali sve je to veliko ako”.

Alonso je naglasio da ga samo i jedino pobede zadovoljavaju.

“Svestan sam poteškoća koje smo imali prošle sezone i svestan sam poteškoća koje možemo imati i ove sezone u pogledu performansi. Dok god ne pobeđujete ne možete biti srećni, i to je samo jedan vozač i samo jedan tim svake godine. Svi ostali su na istoj poziciji. Ponekad smo skloni da zaboravimo, i razlikujemo one koji su stigli treći, četvrti ili sedmi i srećniji su od onih koji su stigli dvanaesti, ili su srećniji od onih koji su završili 18-ti a 22. je najtužniji čovek na svetu”.

“To nije istina u mom slučaju. Da stignem 2, 11 ili 21 je isti bol jer ne pobeđujem. Bar se prošle godine, kao i ove godine, iznutra osećam srećno jer vidim komentare i vidim projekat. Jednog dana ću pobediti. Ukoliko taj dan bude za kratako vreme, srednje ili dugo ne znam, ali partnerstvo McLarena i Honde će jednog dana pobediti. Mi želimo da to bude što kraće moguće i na tome radimo. Ja razumem pogled iz ugla ljubitelja sa strane, bili bi lakše da se borimo za peto ili četvrto mesto ili za pozicije u Q1, i to je poprilično tužno. Ali iznutra, ista je frustracija ili nekada i veća ukoliko završavate četvrti stalno”.

Što se tiče izgleda McLarena u Australiji, Alonso je rekao: “Mislim da imamo više snage u odnosu na testiranje, ali mislim da taj broj nije veliki nažalost. Mislim da će biti stalna evolucija. Pogonska jedinica je ove godine mnogo robustnija. To je nešto što smo želeli prošle godine, jer je bilo malo slučajno ono što smo dobili od motora prošle godine i nismo bili u mogućnosti da ga kontrolišemo na precizan način po pitanju performansi. Dok ove godine manje više znamo šta imamo”.

“Znamo šta će nam biti sledeći koraci, tako da je to veoma pozitivna stvar i tako je manje više i sa bolidom. Očekujem puno povećanje performansi u sledećih nekoliko meseci. Bićemo u boljoj poziciji. Možda sada ovde u Australiji još nemamo potencijala i nismo u potpunosti srećni sa našim performansama, ali mislim da imamo sve sastojke ove godine da malo više uživamo u razvoju i trkama”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti