Alonso: Honda ima još potencijala

Alonso: Honda ima još potencijala

"Mislim da u motoru još uvek ima potencijala u performansama koje možemo da dobijemo i to u nadolazećim motorima koji će doći"

Nakon što je ekipa McLarena napravila veliki napredak po pitanju pouzdanosti na predsezonkim testovima, Fernando Alonso je još više motivisan kako se bliži njegova druga sezona u timu iz Wokinga.

Ali španac je još uvek pomalo neodređen u oceni nivoa performasi svog tima i priznaje da još uvek ima mnogo toga što će Honda doneti u procesu razvoja njihove pogonske jedinice.

“Imali smo dva glavna problema prošle godine, performase i pouzdanost i sa pouzadanošću sam zadovoljan”, rekao je Alonso. “Ne možemo da zaboravimo da smo prošle godine koristili 11 ili 12 motora kako bismo završili šampionat, tako da je to neprihvatljivo za nas. Morali smo da redizajniramo pogonsku jedinicu i mislim da su odgovori koje smo dobili protekle dve nedelje veoma pozitivni”.

Dok su Alonso i Jenson Button stavili na test MP4-31 i postigli veoma ohrabrujuća vremena, bivši svetski šampion nije siguran gde je McLaren trenutno u poretku po pitanju performansi.

“Što se tiče performansi, imam zadršku jer je teško očitati vremena tokom zime. Uvek se menjaju. Nekim danima vam se najbolja vremena čine dostižnim, dok drugim danima se čine nedostižnim. Malo smo zbunjeni po pitanju performansi kao i svi drugi”.

U svakom slučaju, McLaren Honda nastavlja sa radom i Alonso očekuje dosta od tog partnertstva.

“Mislim da u motoru još uvek ima potencijala u performansama koje možemo da dobijemo i to u nadolazećim motorima koji će doći. I onda sa strane šasije, ima mnogo stvari koje trebamo da testiramo. Nove koncepti koje imamo na aerodinamici, novi redizajn zadnjeg kraja bolida nas drže da učimo i razumemo kako da iskoristimo taj prostor za povećanje performansi. Dakle čekamo Australiju i 5 sati. Svi na stazi, ista količina goriva, iste gume za sve i dobićemo odgovore.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti