Alonso ne želi ništa da predviđa pred trku u Australiji

Alonso ne želi ništa da predviđa pred trku u Australiji

Španac očekuje da će se borba za konstruktorsku titulu voditi između Mercedesa i Ferrari-a

Fernando Alonso kaže da McLaren Honda “ne može da predvidi” gde će biti u odnosu na konkurenciju uoči prve trke sledeće nedelje u Australiji. Japanski proizvođač i britanski tim ove godine ulaze u drugu godinu partnerstva i ovogodišnji testovi su protekli mnogo bolje nego prošle sezone. Međutim, Fernando Alonso i Jenson Button su imali probleme za pouzdanošću na predsezonskim testiranjima i Honda još uvek “nije zadovoljna snagom motora”.

Iako Španac očekuje da će se borba za konstruktorsku titulu voditi između Mercedesa i Ferrari-a, Alonso smatra da je redosled bolida u 2016-oj poprilično mutan u ovom trenutku.

“Ne možemo predviđati bilo kakve rezultate ili praviti poređenje jer ne znamo mnogo o formi koju smo imali na zimskom testiranju”, rekao je bivši šampion. “Ekipe izgledaju jake ove godine, i svi drže svoje karte skrivene tako da će biti veoma interesantno videti kako se vikend odvija”.

Alonso takođe veruje da će revidirana pravila o gumama i uvođenje novog eliminacionog formata kvalifikacija doneti neizvesnost u Melburnu.

“Ove godine, biće zanimljivo videti kakvu će ulogu imati izabrane gume, i koju će strategiju svaki tim izabrati, ali u nedelju poslepodne ćemo zaista znati gde smo stvarno sada. Novi kvalifikacioni format će sigurno učiniti stvari nepredvidljivim i za timove i za navijače, kao i svaki put kada se uvode nova pravila u sezoni trebaće malo vremena da se naviknemo”.

Trka u Australiji će biti prva po povratku Španca u redove McLarena jer je prošlu trku propustio zbog potresa mozga koji je zadobio na zimskom testiranju. Španac ima pobedu na ovoj stazi i to sa ekipom Renault-a u sezoni 2006.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti