Alonso: “Srećan sam što sam ovde”

Alonso: “Srećan sam što sam ovde”

Incident se na kraju dobro završio za španskog vozača

Fernando Alonso kaže da vozač tima Haas, Esteban Gutierrez nije kriv za incident koji se desio na VN Australije i veruje da je imao sreće što je preživeo.

Alonso je jurio Gutierreeza na stazi Albert Park kada je u pokušaju obilaženja zakačio zadnji levi točak meksičkog vozača što ga je poslalo na zid i na šljunak u zonu izletanja. Stravičan prizor je bilo okretanje u vazduhu bolida McLarena koji se zaustavio sa kokpitom na dole pa je španac imao problema pri izlasku iz bolida.

 

 

Alonso je uspeo da se izvuče iz bolida i odšeta bez ijedne ogrebotine, ali je svakako iz predostrožnosti poslat u medicinski centar na stazi kako bi mu se uradila procena zdravstvenog stanja. Ubrzo nakon incidenta Alonso je potvrdio da nije postojala krivica Estebana Gutierreza u celom incidentu.

“Ne, ne mislim da je tako”, odgovorio je kada je upitan da li je mladi vozač kriv za incident. ” Mi smo se trkali i uzeo sam vazdušne struje što sam više mogao, i u poslednjem trenutku se pomerio, očigledno vidite samo zadnje krilo i nemate potpun pregled staze, a isto je i za njega dok se brani”.

Alonso je pričinio veliku štetu na šasiji MP4-31, kao i na Hondinom motoru, ali se zahvalio FIA-i na razvoju bezbednosti. “Dobro sam, pokušavam da stavim sve stvari na svoje mesto, bio je stravičan momenat, srećan sam što sam ovde, zahvaljujući FIA-i i napretku u sigurnosti  sam verovatno živ”, rekao je Španac. “Mi se trkamo, imali smo priliku za bodove, verovatno smo izgubili ceo bolid kao i motor ali sam srećan što sam sa vama”.

Sudar će neaknadno biti istažen od strane sudija FIA-e.

* 20.03.2016 11:00 FIA neće preduzimati dalje akcije prema vozačima koji su učestvovali u incidentu

Slika1: Twitter/Axis Of Oversteer ,

Slika2:Instagram Fernando Alonso

Slika: McLaren Media Center

Video: Twitter/vedadspuren

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti