Arrivabene nazvao komentare Ecclestone-a “smešnim”

Arrivabene nazvao komentare Ecclestone-a “smešnim”

Toto Wolff se pridružio svom kolegi iz drugog tima

Šef tima Ferrari, Maurizio Arrivabene, je uzvratio glavnom čoveku Formule 1 Bernie Ecclesone-u na njegove optužbe da glavni prozvođači motora u šampionatu posluju kao kartel.

Proslog meseca, Bernie Ecclestone je rekao da Ferrari i Mercedes deluju kao kartel sprečavajući promene u Formuli 1 kao što je uvođenje nezavisnog proizvođača motora.

“Ovakve stvari se obično nazivaju kartel, i karteli su nezakoniti”, rekao je Ecclestone za Daily Mail. “Mi imamo nešto što je nezakonito. Povrh svega to je protiv konkurencije. Komisija se može uključiti ali mi smo veliki momci i mi bismo to trebali da rešimo sami”.

Tokom press konferencije šefova timova u petak ovaj komentar Arrivabene je nazvao “smešnim”.

“Mislim da je ova priča o kartelima smešna. Prosto smešna. Svi rade svoj posao pokušavajući da ga urade na nabolji mogući način. Ovde pričamo o brendovima koji imaju dugu istoriju. Oni neće baciti njihovu priču kroz prozor, njihovu reputaciju zbog ovog komentara i oni ne zaslužuju ni reč. Moram da kažem, čudno je u ovom svetu morate nekada biti oprezni, ukoliko pričate sa nekim, ukoliko pričam sa nekim, idem na večeru sa Toto-om ili Cyril-om ja sam kartel? To je prosto večera! Moramo da naučimo nešto iz ragbija, tamo kada ste na terenu igrate čvrsto, udarate ili šta god. I onda posle svega, odlazite na večeru i niko ne priča kako imaju kartel ili neslaganje tokom meča. To je prosto smešno”.

Šef tima Mercedes, Toto Wolff je takođe komentar odbacio, rekavši da je komentar izazvao medijsku pometnju i nije imao stvarnu podlogu.

“Ne mislim da postoji kartel ovde niti sport funkcioniše kao kartel. Bernie je uvek dobar za kontraverze i bacanje u njih”, rekao je Wolff. “Ukoliko bi se radilo kao u kartelu mi ne bismo sedeli ovde. Neki od nas su deo multi nacionalnih svetskih kompanija i mi žalbe shvatamo veoma ozbiljno. Dakle to samo puni naslove i ništa drugo”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti