Aston Martin objavio partnerstvo sa Red Bull-om

Aston Martin objavio partnerstvo sa Red Bull-om

Tehnologija Formule 1 će biti preneta na buduće putničke automobile

Aston Martin i Red Bull su najavili  partnerstvo iz kog će rezultat biti novi hiper automobil.

Tehnički direktor Red Bull-a Adrian Newey će raditi pored glavnog direktora proizvodnje Aston Martin-a Marek Reichman-a na dizajnu novog hiper automobila pod imenom AM-RB 001. Ulazeći kao partneri u projekat “Partnerstvo Inovacija”, brend Aston Martin će se pojaviti na bolidu RB12 ove sezone.

“Ovo je vrlo uzbudljiv projekat za sve u Red bull Racing-u”, rekao je Horner. “Kroz ovo Partnerstvo Inovacija legendarni logo Aston Martin-a će se vratiti u grand prix trke prvi put posle 1960, i Red bull Advanced Technologies, vođen Adrian-om će koristiti platformu iz Formule 1 u proizvodnji ultimativnih putničkih automobila.

” To je neverovatan projekat i takodje ostvaruje se san i vizija Adrian-a da dizajnira putnički automobil. Mi se radujemo tome i očekujemo da će to biti uspešno partnerstvo.”

Legendarni dizajner Adrian Newey opisuje partnerstvo kao šansu da ostvari svoju ambiciju.

“Od svoje šeste godine sam imao dva cilja u životu-da budem uključen u dizajniranje trkačkog automobila i da budem uključen u dizajniranje super automobila. Dok je prva ambicija formirala moju karijeru do danas, druga mi je uvek nestajala, rezultat je bio bezbroj crteža i skica tokom godina.”

“Prilika da ostvarim te ideje radeći sa Marek-om i njegovim kolegama iz Aston Martin-a je neverovatno uzbudljivo. Dozvoljava nam da prenesemo tehnologiju koju smo razvili u F1 na sasvim nov teren”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti