Australija: Petak izjave vozača

Australija: Petak izjave vozača

Slične izjave svih vozača u petak

Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Lewis Hamilton: “Ovo je bio dobar dan. Bolid se ponašao dobro iako nismo imali veliki broj krugova ovo su sasvim konstruktivne sesije. Imao sam sreće da napravim nekoliko krugova na suvom i dobijem osećaj kakav je balans što je zasluga tima. Generalno sam uzbuđen što sam ovde i što sam se vratio u bolid. Kada sam sedeo u garaži osećao sam se kao dete koje čeka da otvori poklon za Božić. Nadam se da će sutra biti suv dan da možemo da uradimo dosta krugova i vratimo nešto fanovima koji su bili hrabri na današnjem vremenu danas”.

Nico Rosberg: “Ovo nije bio dobar početak vikenda za mene. Na stazi je bilo jako mokro, što je bilo komplikovano. Šteta što sam izgubio auto na drugom treningu. Dodao sam malo više gasa kroz krivinu br. 7, okrenuo se i dotakao zid. Prednje krilo je bilo poprilično oštećeno pa će momci imati noćas dodatnog posla. Moje izvinjenje njima i velika zahvalnost za naporan rad. Sada očekujem kvalifikacije i trku kako bi imao bolje performanse”.

Scuderia Ferrari

Kimi Raikkonen: “Današnji vremenski uslovi su za sve danas bili nezgodni i nažalost nismo uspeli da odvozimo mnogo krugova. Šteta je što nismo mogli da vozimo u odgovarajućim uslovima, zbog svih gledalaca a i zbog nas, ali vreme ne možemo promeniti. Auto je isti kao onaj sa testiranja i prvi put smo koristili gume za mokro i čini se da je sve u redu. Ajde da vidimo kakvo će vreme biti sutra, nadam se vožnji po suvom, kako bi imali ispravan bolid i krenuli odatle. Suta ćemo prvi put videti novi kvalifikacioni format, biće drugačiji pa ćemo videti kako će proći. Očigledno to je prvi put i biće malo buke od nekih ljudi ali nadam se da ćemo to odraditi dobro”.

Sebastian Vettel: “Sunce je izašlo nakon treninga, ali pre toga je padala kiša što je bilo dovoljno da staza bude mokra ili neki delovi nje. Sigurno ovi uslovi nisu idealni, ali na kraju šta mi tu možemo da uradimo? Svima je isto. Ipak ne mislim da je dan bio potpuno izgubljen, bilo je dobro da dobijemo barem nekoliko krugova i osetimo bolid, ali u smislu priprema vikenda i trke nije bilo mnogo toga što smo mogli da naučimo”.

Red Bull Racing Formula One Team 

Daniel Ricciardo: “Danas je bila definicija Melburna. Četiri godišnja doba u jednom danu, to je ono što svi kažu i danas smo to dobili. Šteta je što nismo imali konstantnih vožnji, ali nisam previše frustriran pozicijom gde smo sada. Sa krugovima koje smo uradili, bio sam poprilično srećan a i bolid je na pristojnom mestu. Lepo je vratiti se u auto ponovo i da budem iskren veoma sam srećan što sam kacigu stavio ponovo. Mislim da će sutra za sve biti pomalo mešovito. Uradili smo dovoljno vožnji da osetimo sve uslove i ukoliko vikend bude pomenljiv bićemo pripremljeni. Imao sam malo izletanje jutros, ali sam primetio da je bilo mnogo navijača u krivini br. 12 i želeo sam da ih pozdravim”.

Daniil Kvyat: “Mislim da je sve je danas bilo dobro, auto je bio dobar i ceo paket obećava. Očigledno nije bilo previše vožnji danas i svima je bilo isto i iz svakog kruga smo pokušali da izvučemo najviše kako bi naučili što više možemo i da bi imali podatke za kvalifikacije sutra i u nedelju za trku. Bilo je mnogo indicija danas, nemoguće je predvideti šta su drugi radili, šta će raditi, tako da ne bi bilo mudro donositi bilo kakve zaključke. Još uvek ne znamo kakvo će vreme biti sutra tako da moramo da budemo strpljivi i da vidimo šta će nam dan doneti”.

Toro Rosso

Max Verstappen: “Danas je bilo pomalo nezgodno. Nismo imali puno krugova i vremenski uslovi su se stalno menjali… kada smo izašli sa slick gumama počela je da pada kiša i kada smo se vratili na intermediate staza se osušila. Bilo je lepo vratiti se u auto ponovo, i nadam se da ćemo sutra provesti više vremena na stazi”.

Carlos Sainz: “Nije bio baš lagan start vikenda. Tokom jutrošnjeg treninga suočili smo se sa nekoliko problema koji su nam ograničili vožnje, ali na sreću nismo mnogo propustili jer je staza bila mokra tokom većeg dela treninga. Vreme je bilo neugodno tokom celog dana ali na drugom treningu smo po pitanju pouzdanosti bili bolji. Ovog poslepodneva smo mogil da vozimo koliko smo hteli i nadoknadimo vreme izgubljeno na jutrošnjem treningu. Bolid je bio dobar po mokrom, dao mi je samopuzdanja i ukoliko bude padala kiša sutra ili u nedelju osećam da ćemo biti u dobroj formi na stazi”.

Williams Martini Racing

Valtteri Bottas: “Ovo nije bio dan kakvim smo se nadali zbog vremenskih uslova, ali svima je isto. Sutra je novi dan i siguran sam da ćemo sutra naučiti mnogo više nego danas. Bilo je teško za učenje danas tako da se radujem da izađem na stazu sutra. Ja samo želim da vozim!

Felipe Massa: “Nema mnogo toga da se kaže danas. Nije bilo mnogo akcije pa smo samo čekali ceo dan da izađemo na stazu sa gumama za suvo. Jutros je bilo bolje nego poslepodne jer smo samo čekali da se staza osuši i na žalost se to nije desilo pa smo ostali u garaži”.

Sahara Force India

Nico Hulkenberg: “Stvarno su izazovni uslovi danas sa vetrom i kišom. Bilo je gusto i bolid se pomerao puno na vetru, pogotovu na pravcu. Dakle uslovi nisu bili dobri za testiranje i učenje. Jutros smo odradili veoma kratku vožnju na mekim gumama, ali je staza bila veoma vlažna i nije bila reprezentativna vožnja na suvom. Poslepodne smo radili sa gumama za kišu kako bi osetio auto u vlažnim uslovima u slučaju da se sutra kiša vrati. Dakle, ovo je bio jedan od najsporijih dana gde ste trebali samo da izvučete najbolje. Suta je novi dan pa ajde da vidimo šta će nam vreme doneti sutra”.

Sergio Perez: “Bio je težak dan za sve jer se vreme menjalo. Baš kada je izledalo da je staza počela da se suši, kiša je počela ponovo da pada. Tako da je bilo veoma frustrirajuće i nismo mogli da obavimo sva testiranja koja smo planirali. Izvikli smo naviše iz ovih uslova i izgledamo poprilično konkurentni na intermediate gumama, ali ne možete mnogo čitati iz vremena je dosta zavisi kada ste izašli na stazu. Još uvek nismo sigurni kakvo će vreme biti sutra, ali ukoliko bude suvo krećemo od nule ponovo i biće veoma naporan dan. Ukoliko bude ponovo padala kiša, posao oko podešavanja koji smo uradili na intermediate gumama će biti veoma koristan”.

Renault Sport Formula One Team

Kevin Magnussen: “Mislim da uslovi nisu bili najbolji danas ali je bilo sjajno vratiti se na stazu u Australiji danas. Moj dan je bio dosta u pripremnim krugovima i nisam ni u jednom pritiskao. Nemamo mnogo toga za sutra, ali ja sam već vozio trkački auto uključujući i ovde u Albert Parku, tako da sam siguran da će kvalifikacije biti dobre”.

Jolyon Palmer: “Ovo je bio moj prvi put da vozim u Albert Parku i veoma je dobra staza, malo nestabilna i izazov je pristojan. Automobil je bio dobar na mokrom danas, poprilično izbalansiran na oba treniga i nije bilo iznenađenja. Imamo još mnogo posla da uradimo sutra i posebno se radujem kvalifikacijama, pogotovu što će to možda biti moj prvi krug na suvoj stazi ovde”.

Manor Racing

Pascal Wehrlein: “Ovo nije bilo najbolje vreme na prvom danu u mojoj debitantskoj sezoni, ali mislim da je start bio poprilično dobar. Glavni cilj je bio da uradimo što više krugova, bez obzira u kojim uslovima, što smo i uradili.Čak i na po suvom je bilo teško porediti se sa drugima, mogao sam da počnem da pritiskam kako bi istražio paket koji imamo u Melburnu. Srećan sam i radujem se pripremama za moje prve kvalifikacije sutra. Zahvaljujem se timu na dobrom prvom danu”.

Rio Haryanto: “Danas je vreme bilo malo drugačije, to je sigurno. Nikada nisam vozio F1 bolid na mokrom pa iako ovakav dan može izazvati puno frustracija, bio je veoma pozitivan u dobijanju novih iskustava. Još jedna stvar je štiklirana. Naravno bilo bi mnogo bolje da smo imali malo više vožnje po suvom kako bi nam to pomoglo u pripremama za ostatak vikenda. Sledećih nekoliko dana su nepredvidivi ali se nadam da je loše vreme iza nas i da možemo napasti naš program sutra”.

Haas F1 Team

Biće objavljeno naknadno

 

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti