Bernie je promenio mišljenje o Monzi

Bernie je promenio mišljenje o Monzi

Ponovo nove izjave prvog čoveka Formule 1 o budućnosti staze u Italiji

Nekoliko dana nakon što je izrazio svoje uverenje da će Monza ostati u kalendaru, Bernie Ecclestone sada kaže da Formuli 1 ne treba Velika Nagrada Italije.

Bilo je mnogo špekulacija o budućnosti Monze u Formuli 1 kao stazi sa ugovorom za ovu sezonu i domaćinom Velike Nagrade Italije  i koji ističe na kraju ove sezone. Sudeći prema izveštajima Imola i Mugello imaju nameru da zamene istorijsko mesto jer zvaničnici Monze još uvek nisu uspeli da obnove ugovor sa Ecclestone-ovim menadžmentom Formule 1. Medjutim prošle nedelje se činilo da je samo pitanje vremena kada će biti potpisan novi ugovor.

“Mislim da će (Monza) i dalje imati Veliku Nagradu“, rekao je za Gazzeta dello Sport.“ To je razgovor izmedju ljudi i mi i dalje razgovaramo. Na kraju ćemo doći do zaključka, siguran sam“.

Nekoliko dana kasnije, šef Formule 1 ima drugo razmišljanje.

“Monza ima ugovor za ovu godinu tako da će to ići. Za sledeću godinu je znak pitanja“, kaže osamdesetpetogodišnjak za Mail On Sunday. “Ne mislim da moramo imati Veliku Nagradu Italije. Neko mi je jednom rekao smešnu stvar da ne možeš imati Formulu 1 bez trke u Francuskoj. Ali je imamo.“

Što se tiče ko bi mogao da zameni Italiju ako se dogovor ne materijalizuje, Ecclestone je otkrio da Las Vegas “ima ugovor“.

Slika: Williams Martini Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti