Bez promena sistema kvalifikacija na VN Bahraina

Bez promena sistema kvalifikacija na VN Bahraina

Ecclestone: "Uradili su ono što sam predložio, a to je da ostavimo stvari kakve jesu za trku u Bahrainu"

F1 Komisija se sastala u četvrtak kako bi raspravljala o kontraverznom sistemu kvalifikacija uvedenom uoči početka aktuelne sezone.

Posle mnogo rasprave, koje su uključivale i predlog da se novi format kvalifikacija ostavi u Q1 u Q2 delu, a da se Q3 vrati na stari format, odlučeno je da se ostavi stanje kao što je i sada. Kvalifikacije će međutim nakon VN Bahraina biti razmatrane ponovo.

“Uradili su ono što sam predložio, a to je da ostavimo stvari kakve jesu za trku u Bahrainu”, rekao je Bernie Ecclestone za Autosport. “Nakon toga ćemo imati bolji pogled na to i moći ćemo da odlučimo da li je to što smo učinili prava stvar, loša i da li je potrebna promena, da li je potrebno ukidanje? . Ovo je na prvom mestu bila ideja FIA-e, pa sam im rekao da ćemo podržati šta god misle da je ispravno. Ali pošto niko ne zna šta je dobro, rekli smo da ćemo ostati na istom i da ćemo sve pogledati posle trke. Onda posle dve trke videćemo, kao prototip šta je ispravno ili šta je pogrešno. Timovi nisu razumeli šta treba da rade, što nam uopšte nije pomoglo”.

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti