Bottas: Mercedes je u svojoj ligi

Bottas: Mercedes je u svojoj ligi

Williamsov vozač misli da je Mercedes trenutno nedostižan

Valteri Bottas misli da je Mercedes “u svojoj ligi” u ovom momentu nakon što su dvostruki svetski prvaci prvi dan finalnog predsezonskog testiranja u Barceloni završili na prvom mestu.

Uprkos testiranju Pirelli-jeve ultra meke komponente guma danas poslepodne, Williamsov vozač nije mogao da bude bolji od Rosberg-ovog najboljeg kruga od 1:23.022, koje je napravio na mekoj komponenti guma. Bottas je na kraju završio dve desetinke iza Rosberga sa odvožena 123 kruga u bolidu FW38.

Upitan o performansama Mercedesovog bolida u odnosu na Williams, Finac je odgovorio:

“Oni su u svojoj ligi. Mislim da je to činjenica u ovoj fazi sezone. U najmanju ruku, kako sada stvari stoje, izgleda da će biti veoma nezgodno bilo kome da ih izazove na početku sezone. Mercedes izgleda veoma jako, kao i Ferrari i Red Bull. Mi smo tu negde sa Ferrarie-em i Red Bull-om, ali teško je sada reći. Trudimo se. Dobar je znak da kada smo promenili program performase su se poboljšale i vremena po krugu su počela da padaju”.

Kao i većina timova, Williams je fokusiran na pouzdanost tokom prvih testova, ali kako se bliži početak sezone u Australiji, Bottas je zadovoljen što se fokus menja na povećanje tempa. Dvadesetšetogodišnjak dodaje da je zadovoljan sa novom ultra mekom komponentom guma.

“Bilo je dobro. Vozio sam bolid pre promene i kada sam stavio mekše gume i uzeo gorivo ništa se nije desilo sa vremenom. Uživao sam danas na kraćim deonicama i pokušavao da izvučem malo više iz auta i vremena po krugu. Dobra je bila zabava, ali imamo još puno posla kako bi sve podesili”.

Bottas će se vratiti za volan FW38 u sredu pre nego što bolid prepusti svom timskom kolegi Felipeu Massi koji će voziti poslednja dva dana testiranja.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti