Bottas: Radujem se početku sezone sa dobrim rezultatom

Bottas: Radujem se početku sezone sa dobrim rezultatom

Williamsov vozač se nada dobrom rezultatu

Za Valterri Bottasa staza u Melburnu je jedna od najboljih u celom kalendaru trka Formule 1. Sledeće nedelje počinje nova sezona na stazi Albert Park kada će se timovi vratiti sa zimske pauze. Početak sezone je veoma uzbudljiv trenutak za sve timove i vozače Formule 1 jer će se tu videti ko je uradio dobar posao na predsezonskim testiranjima u Barceloni.

Međutim, za vozača Williamsa početak sezone 2015 je bio razočaravajuć nakon što je, usled problema sa leđima tokom kvalifikacija u Australiji, morao da propusti prvi trku u šampionatu. Tokom drugog dela kvalifikacija (Q2) Finac se požalio na nelagodnost pri kočenju i nakon završenog trećeg dela (Q3) zatržio je pomoć medicinskog odoblja na stazi. Odluka doktora FIA-e je bila da on nije u mogućnosti da nastupi u trci koja ga očekuje. Ali ove godine Bottas se nada da će na početku nove sezone imati mnogo bolji rezultat.

“Melburn je zaista lep grad i uvek uživam kada odem tamo. Ljudi su fini a i vreme je normalno veoma dobro. Zato što je prvi grand prix u godini ovo je veoma uzbudljiv trenutak za sve. Stvarno volim ovu stazu, za mene je ona jedna od najboljih u Formula 1 kalendaru. Prošle godine je bilo razočaravajuće za mene, zbog moje povrede leđa, ali ove godine se radujem početku sezone sa dobrim rezultatom”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti