Button: Honda je napravila ogroman napredak

Button: Honda je napravila ogroman napredak

Japanski proizvođač povećao performanse njihovog motora

Jenson Button kaže da je Honda napravila “ogroman “ napredak sa jednim od svojih najslabijih delova tokom zime. Honda koristi novi specifikaciju motora na drugom predsezonskom testu koji je približan onom koji će koristiti na prvoj trci sezone u Australiji. Button je vozio unapredjen model prvi put u sredu i govoreći posebno o ERS sistemu kaže da se primećuje ozbiljna razlika.

“Napredak je ogroman u tom delu”, kaže Button.”To je nešto što smo znali na čemu treba raditi. Raspodela nije nešto na čemu smo mogli raditi prosle godine sa kompresorom ali tokom zime smo uspeli i Honda je napravila dobar posao u smislu pripreme za testiranje. Nismo imali problem sa pouzdanošću i to predstavlja veliku razliku. U nekim krugovima na trkama smo gubili 0,6 s prošle godine u svakom krugu jer nije bilo raspodele energije. Sada sistem dobro funkcioniše i mislim da su od sada marginalni dobici u odnosu na nase protivnike. Tako da je ovo dobar i neophodan korak unapred”.

Stavljajuci unapredjenje Honde u kontekst, Button oseća čist napredak od kad se japanski proizvođač vratio u Formulu 1.

“Rekao bih da je to najveći napredak koji sam osetio sa agregatom u poslednjih 14 meseci, što je dobro. Napredak je očigledno dobar ali smo i dalje daleko od ostalih i to se može videti pri ubrzavanju. Ali se definitivno može osetiti razlika na ravnim delovima staze. Mislim da je bitno da smo bili u mogućnosti da napravimo dosta krugova iako smo smo bili zadržani zbog crvenih zastava, ali imao sam osećaj da smo mogli uraditi mnogo više krugova danas i mislim da to pokazuje pouzdanost, što je veoma bitno. Sada možemo stvarno da povećamo performanse pogonske jedinice i to se ustvari upravo i dešava”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti