Button: McLaren je u boljoj poziciji od većine timova

Button: McLaren je u boljoj poziciji od većine timova

Odličan početak tima iz Wokinga

Jenson Button smatra da McLaren Honda imala bolji prvi dan na otvaranju sezone u Australiji nego većina Formula 1 timova.

Teški vremenski uslovi uključujući i jake pljuskove i jake nalete vetra u petak na stazi u Melburnu su timovima dozvolili jako malo testiranja njihovih bolida na gumama za suvo. Međutim, Button i njegov timski kolega Fernando Alonso su uspeli da na oba treniga zabeleže plasman među 10 najboljih odvozivši 27 odnosno 29 krugova ukupno.

“Uradili smo šta smo mogli u ovim uslovima, i verovatno smo u boljij poziciji od većine za nedelju”, rekao je Button. “Postoji mnogo testiranja koje možete uraditi. Očigledno, mi smo želeli da uradimo više ali nije imalo smisla u ovim uslovima. Ali dan nije bio loš, prošli smo kroz mnogo provera sistema kao što to radimo u petak, prošli smo kroz provere visine i krutosti bolida kako bi se uverili da je sve u redu. Bilo je dosta toga kroz šta smo prošli ali je bilo skoro nemoguće na promenama suvog i mokrog i mokrog i suvog sa jakim udarima vetra, što je nezgodno, ali sve je isto za sve i mislim da smo izvukli najbolje od svega”.

Dolazeći iz najgore sezone od 1980, pritisak na McLaren i partnera Hondu se drastično povećao u 2016-oj. Dok je Button već primetio značajan napredak, šampion iz 2009 je svestan da će biti potrebno više vremena da se njegov tim umeša u borbu sa vodećima.

“Mislim da smo u mnogo boljoj situaciji nego cele prošle godine, bolid je pouzdan što je odlično. Možete da uradite podešavanja pre kvalifikacija, ali to neće biti dve sekunde brže nego prošle sezone, ne, i mi se nećemo boriti sa vodećima još uvek, ali definitivno postoje određena poboljšanja. Važno je da ćemo Fernando i ja dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz auta.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti