Button misli da je McLaren bolje pripremljen

Button misli da je McLaren bolje pripremljen

Svi se nadaju boljoj sezoni

Jenson Button je rekao da je veliku količinu informacija prikupion tokom predsezonskih testiranja i da se svi u timu osećaju dobro pred otvaranje nove sezone u Australiji.

“Veoma je pozitivno što smo naš testni program završili u dobrom ritmu, sa 121 krugom. To je značilo da smo bili u mogućnosti da isprobamo razne konfiguracije aerodinamike i naučimo mnogo o autu i njegovom ponašanju, što je zaista veoma korisno kada je ostalo samo 10 dana dok ne odemo u Melbourne”, rekao je Button.

McLaren je imao veoma lošu prošlu sezonu i svi razgovori od tada za svoju centralnu temu su imali kako da se tim poboljša u odnosu na tako loš rezultat.

“Bilo je odlično što smo mogli da napravimo veliku kilometražu za prošle dve nedelje, što je zaista veoma korisno kako bi dobili povratne informacije od pogonske jedinice, aerodinamike i dela podešavanja bolida. To nam je omogućilo da uradimo mnogo više sistemskih provera, koje će nam svakako dati određenu prednost u pripremama u odnosu na prethodnu sezonu”, dodao je Button.

Button priznaje da ceo posao još nije gotov i da ih u sezoni čeka još mnogo posla.

“Još uvek imamo mnogo posla, vetroviti uslovi su nam pravili malo komplikacija na podešavanju bolida, ali to je nešto sa čime smo morali da se nosimo. Ovog popodneva, kako smo imali sve više krugova, uhvatili smo se u koštac sa balansom i držanjem, kao i procenom različitih opcija za prvu trku. Još uvek se ne osećam kao da smo spremni, imamo još mnogo promena da napravimo na bolidu pre nego što uđemo u trkački ritam. Uvek imate osećaj da vam je potrebno više testiranja od onog što imate kako bi pronašli balans za prvu trku, ali ćemo to morati da isksusimo kada stignemo u Melbourne”.

Slika: McLaren Honda

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti