Button: Zabrana radio komunikacije će biti nemoguća za praćenje

Button: Zabrana radio komunikacije će biti nemoguća za praćenje

"... nadam se da mogu da slušaju što je više moguće a da to učine maksimalno fer koliko je moguće"

Vozač McLaren Honde, Jenson Button, misli da će FIA-i biti “nemoguće ” da osigura strožiju zabranu radio komunikacije između timova i vozača.

Zakonodavno telo Formule 1 je na udaru pre početak prve trke u sezoni u Australiji jer pokušava da vozačima da veću moć u odličivanju na svakom grand prix vikendu. Nova ograničenja ukljičuju izuzimanje informacija o drugim bolidima, odabira guma za sledeći pit stop pa čak i preostali broj krugova.

“To će definitno biti nešto”, rekao je Button za Austosport. “To održavanje reda prosto nije moguće. To je jedna stvar. Oni moraju da slušaju svaki radio, svako javljanje koje koristimo. To je teško održivo, stvarno. Videćemo kako će to biti, ali se nadam da mogu da slušaju što je više moguće a da to učine maksimalno fer koliko je moguće”.

Obnovljena pravila su izazvala različite reakcije u padoku, pa je tako aktuelni svetski šampion Lewis Hamilton rekao da će se vozači “boriti” dok je njegov timski kolega Nico Rosberg rekao da je zadovoljstvo videti da “F1 ponovo pronalazi sebe”.

Ulazeću u 17-tu sezonu, Button misli da će zabrana njemu ići na ruku je ima prethodno znanje o trkama sa malo dostupnih informacija.

“Definitivno će pomoći iskusnijim vozačima”, rekao je šampion iz sezone 2009. “Imate podatke i učite sve što možete, a postajete lenji ukoliko ste u sportu nekoliko godina. Sećam se dana kada nije bilo informacija šta se dešava, tako da se radujem tome”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti