Cilj Red Bulla treće mesto u šampionatu

Cilj Red Bulla treće mesto u šampionatu

Marko: "Čini se da stvari sa razvojem motora idu u pravom pravcu"

Red Bull će ciljati treće mesto u konstruktorskom šampionatu kada Renault donese sve svoje nadogradnje koje su planirane, tvrdi Helmut Marko.

Red Bull će ove sezone ponovo koristiti motore Renaulta ali pod brendom Tag Heuer, zbog problema koji su nastali krajem prošle sezone i pokušaja da se nađe novi dobavljač motora. Renault je već napravio korak unapred sa pogonskom jedinicom ove godine i velike nadogradnje koja su u planu, prema Marku, će Red Bullu doneti borbu u gonjem delu tabele.

“Čini se da stvari sa razvojem motora idu u pravom pravcu”, rekao je Marko za oficijalni sajt Formule 1. “Ali, da nadomestimo nedostatak za vodećim motorima, za to će trebati neko vreme. U prvoj polovini sezone vidim Mercedes na pozicijama 1 i 2 ukoliko nešto ne zabrljaju, onda vidim borbu između Ferraria, Williamsa, Force Indie, Toro Rosso-a i Red Bulla posle njih. Od polovine sezone pa nadalje naša situacija sa motorom bi trebala da se popravi, što verujem da će dovesti do borbe za treću poziciju”.

Renaultov motor je bio solidan i pouzdan tokom predsezonskih testova pa je Daniel Ricciardo u jednom trenutku rekao da se očekuje “veliki iskorak” od početka evropskog dela sezone.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti