Clear: Titula sa Ferrari-em će biti najveći uspeh

Clear: Titula sa Ferrari-em će biti najveći uspeh

"...kao klinac sanjate da radite za Ferrari i sada sam tu i to je ostvarenje snova"

Jock Clear kaže da bi osvajanje titule sa Ferrari-em bio “novi nivo” u poređenju sa bilo čim što je postigao u Formuli 1.

Senior inženjer performansi, Clear, je počeo da radi u ekipi Ferrari ove godine nakon što je njegova prethodna ekipa Mercedes insistirala da napravi pauzu od godinu dana zbog zaštite svojih podataka. Ove godine ekipa Ferrari-a se nada da će sa iskusnim inženjerom uspeti da osvoji vozačku titulu koju su poslednji put uspeli da osvoje 2008 sa Kimi Raikkonenom.

Clear ima dosta iskustva u osvajanju titula pa je tako svoju prvu uspeo da osvoji kao trkački inženjer Jacques Villeneuve-a i to davne 1997 godine. Drugu titulu je osvojio sa ekipom Brawn u 2009-oj, i nakon preuzimanja Brawn-a od strane Mercedesa treću 2014-te.

Međutim, Clear kaže da bi to sve bilo slabo u poređenjeu sa osvajanjem titule sa legandarni timom u Formuli 1.

“Sjajno je nositi crveno”, rekao je Clear. “Kada uđete u moto sport ne postoji ime koji je veći sinonim za moto sport na najvišem nivou od Ferrari-a. Imamo veliko poštovanje za sve naše protivnike i gore i dole u garažama i radio sam sa mnogima od njih preko godine”.

“Ali kao klinac sanjate da radite za Ferrari i sada kada sam tu to je ostvarenje snova. Dobrodošlica je bila fantastična u Maranellu. Tim ide u pravom pravcu i ja sam duboko počastvovan što sam deo ovog tima. To je odlično”.

Na pitanje da li zna zašto Ferrari nije uspeo da pobedi tako dugo, Clear je odgovorio:

“To je neizbežno pitanje, i uvek veoma teško. Ako pogledate u bilo kom sportu. Ukoliko ste dobri poslednjih 10 godina, neće sada biti ni približno dobri. Tako da će šampionat koji ću ja osvojiti sa Ferrari-em biti na novom nivou. Biće bolje od onoga gde smo mi ikada bili kada smo osvojili šampionat sa drugim timovima. To je isto za sve nas”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti