Drugi predsezonski test Barcelona četvrti dan (posle podne)

Drugi predsezonski test Barcelona četvrti dan (posle podne)

Šest najboljih pozicija za ekipu Ferrari i Mercedesova pouzadnost za osam dana testa su neke od karakteristika ovih osam dana

Predsezonsko testiranje za prvenstvo 2016 je završeno sa ekipom Ferrari-a na vrhu tabele po šesti put za ovih osam dana testiranja. Sebastian Vettel nije uspeo da nadmaši ukupno najbolje vreme timskog kolege Kimi Raikkonena od juče.

Vozač ekipe Ferrari je dan započeo testiranjem novog koncepta ‘Halo’ zaštite kokpita koji je Raikkonen isprobao dan ranije.

Iako je većina najbolji vremena pripala ekipi Ferrari, Mercedes je postavio nove standarde po pitanju pouzdanosti i brzine na mekim gumama koje su bile uočljive na ova dva testa. Nemački tim je ovo testiranje završio više nego uspešno prešavši više od 6000km na osam dana testiranja, i samo 97km manje od prošle godine kada su testovi trajali dvanaest dana. Drugi po pređenoj kilometraži je ekipa Toro Rosso-a sa specifikacijom motora Ferrari-a iz sezone 2015. Danas je Lewis Hamilton imao peto nabolje vreme, dok je Nico Rosberg bio najsporiji vozač na stazi. Jedino je Sebastian Vettel uspeo danas da odvozi više krugova od vozača Mercedesa, 142.

Carlos Sainz je imao još jedan dan sa puno aktivnosti na stazi i u novom STR11 bolidu na ultra mekim gumama uspeo da napravi najbrži krug ekipe za osam dana testiranja u Barceloni. Bolid STR11 ponovo se dobro ponaša u brzim krivinama i u kombinaciji sa motorom Ferrari-a je svakako korak unapred u odnosu na prošlu sezonu. Vreme Sainza je bilo za 0.3s sporije od Vetteovog i bez problema je uspeo da odvozi više od 100 krugova. Drugi dan za redom je bio bolji od Felipea Masse koji je danas odvozio 129 krugova i svoje najbolje vreme od 1m23.644 ostvario na super mekoj komponenti guma.

Sergio Perez je danas bio četvrti ali je u popodnevnom delu na stazu doneo crvene zastave jer je morao da se zaustavi u poslednjem sektoru dva sate pred kraj testa. U ekipi nisu uspeli da reše problem pa su tako test završili ranije.

Daniel Ricciardo je imao još jedan solidan dan u Red Bull-u sa više od 120 krugova. Njegovo šesto najbolje vreme je napravio na mekim gumama a zaostatak je bio 1.5s u odnosu na Vettela. McLaren je imao takođe dobar dan sa 121 kompletiranim krugom. Pokušaj Jensona Buttona da u poslepodnevnom delu poboljša svoje vreme koristeći ultra meku komponentu guma nije bilo uspešno.

Loša forma Jolyona Palmera se nastavila i danas, pa je u prepodnevnom delu stazu obišao samo 31 put, ali je na kraju granica od 100 krugova za njega na ove dve serije testova ostala nepremostiva prepreka.

Odlična vožnja je danas viđena od strane oba vozača Haas tima. Haas je naizmenično menja vozače tokom dana pa su tako Romain Grosjean i Esteban Gutierrez uspeli da odvezu 91 krug sa međusobnom razlikom od 0.1s.

Manor je takođe danas morao da nadoknadi vreme izgubljeno u jutarnjem delu kada su odvozili samo instalacioni krug. Rio Haryanto je uspeo da odvozi 57 krugova ali njegovo vreme na ultra mekoj komponenti guma je bilo za skoro 1sec sporije od najboljeg vremena timskog kolege Pascal Wehrlein-a.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti