Drugi predsezonski test Barcelona drugi dan (pre podne)

Drugi predsezonski test Barcelona drugi dan (pre podne)

Kupci motora Ferrari su loše započeli drugi dan finalnog testa

Lewis Hamilton je postavio najbrže vreme jutarnjem delu drugog dana finalnog predsezonskog testa, ispred Kevina Magnussena u Renaultu.

Mercedes će danas testirti sa oba vozača. Prepodnevnu sesiju je započeo Lewis Hamilton gde je radio na simulaciji kvalifikacija slično Rosbergu u utorak. Hamilton je napravio najbolje vreme a mekoj komponenti guma 1:23.622 što ga je ostavilo na 0.6s iza Rosbergovog najboljeg vremea.

Hamilton je svoje najbolje vreme napravio pola sata nakon početka testa pa je na vodećoj poziciji zamenio Magnussena. Renaultovom vozač je ovo bio poslednji dan testiranja pred VN Australije, i on je u dva pokušaja probao da premaši Hamiltonovo vreme međutim na kraju je ostao sa 0.311s zaostataka.

Sebastian Vettel je bio treći i ekipa je imala mnogo bolje jutro nego juče, iako su završili dan sa skoro 1s zaostataka i ukupno 10 krugova manje od Mercedesa. Ferrari možda ima problema sa pouzdanošću jer i jedan i drugi tim koji su kupci njihovih motora nisu imali dobar početak dana. Haas je uspeo da popravi problem sa sistemom za gorivo tokom noći i završi samo jedan instalacioni krug kada se desio novi problem i to sa turbom pa je ekipa bila prinuđena da svoj bolid vrati u garažu.

Sauber je imao malo bolji početak sa Marcusom Ericssonom za volanom. Švajcarski tim se pojavio na sredini jutarnjeg dela testa kompletiravši samo tri kruga pre nego što su morali bolid da vrate u garažu. U završnim trenutcima pred pauzu za ručak tim Saubera se vratio na stazu i uspeo da zabaleži mereno vreme.

McLaren je jutros testirao novi aero paket sa Jensonom Buttonom koji je bio peti, iza Valterri Bottasa koji je svoj krug napravio na mekoj komponenti guma, a ispred Daniel Ricciarda u Red Bull-u koji je bio sporiji za 0.1s. Red Bull je danas radio na zaustavljanima u boxu tokom jutarnje sesije pa su jutros uspeli da stazu u Barceloni obiđu 42 puta.

Ostvarena vremena 02-03-2016 pre podne
Lewis Hamilton Mercedes 1:23.622
Kevin Magnussen Renault Sport 1:23.933
Sebastian Vettel Ferrari 1:24.611
Valtteri Bottas Williams 1:25.151
Jenson Button McLaren 1:15.183
Daniel Ricciardo Red Bull 1:25.235
Carlos Sainz Toro Rosso 1:25.300
Sergio Perez Force India 1:26.188
Pascal Wehrlein Manor 1:27.064
Marcus Ericsson Sauber 1:30.309
Esteban Gutierrez Haas nema mereno vreme 1

Broj odvoženih krugova 02-03-2016 pre podne
Lewis Hamilton Mercedes  71
Kevin Magnussen Renault Sport  54
Sebastian Vettel Ferrari  63
Valtteri Bottas Williams 57
Jenson Button McLaren  45
Daniel Ricciardo Red Bull  42
Carlos Sainz Toro Rosso  59
Sergio Perez Force India  58
Pascal Wehrlein Manor  40
Marcus Ericsson Sauber  6
Esteban Gutierrez Haas nema mereno vreme 1

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti