Ecclestone “siguran” da će Monza dobiti novu Veliku Nagradu Italije

Ecclestone “siguran” da će Monza dobiti novu Veliku Nagradu Italije

Legendarna staza bi trebala da se nađe u kalendaru i nakon aktuelne sezone

Glavni čovek Formule 1 Bernie Ecclestone kaže da je “siguran” da će Monza osigurati novi ugovor i nastaviti da bude domaćin Velikoj Nagradi Italije nakon sezone 2016.

Budućnost istorijske staze je poslednjih meseci dovedena u pitanje nakon što je država otkazala deo finasiranja koje je bilo planirano od ranije. Pod pritiskom donešen je novi zakon koji omogućava povećanje sredstava za trku. Ovaj potez je prvenstveno povukao Angelo Sticchi Damiani, predsednik Auto Kluba Italije (ACI) koji je uveren u novi sedmogodišnji ugovor.

Medjutim situacija je zategnuta od kada se Ecclestone prošlog meseca izjasnio da budućnost Velike Nagrade Italije u Monzi nije u njegovim rukama. Govoreći za Gazzeta dello Sport šef Formule 1 kaže da je sada više uveren u pozitivan ishod.

“Mislim da će (Monza) zadržati Grand Prix,” kaže Ecclestone. “To je razgovor izmedju ljudi i mi i dalje razgovaramo. Na kraju ćemo doneti zaključak, siguran sam”.

Sadašnji problem Monze proizilaze iz borbe vlasnika staze da ispune uslove nadoknade od strane menadžmenta Formule 1, ali zvezda Ferrari-a Sebastian Vettel je već upozorio prošle godine da se trke ne bi trebalo odreći zbog bilo kakvog razloga sa novcem.

“Vi nam praktično kidate srca”, dodaje Nemac koji je bio glasni zagovornik istorijskih trka. Vettel-ove kolege vozači F1 se takodje slažu kao što su i podvukli u otvorenom i oštrom pismu poslatom od strane Udruženja Vozača (GPDA) u sredu.

“Treba da budemo sigurni da će F1 ostati sport, bliska borba , nadmetanje najboljih vozača sa van serijskim mašinama na najboljim stazama”. “Hram” brzine u potpunosti pripada njima.

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti