Ecclestone se nada da će Ferrari uzvratiti

Ecclestone se nada da će Ferrari uzvratiti

Italijanski tim je smanjio zaostatak ali da li će to biti dovoljno da se sruši vladavina Mercedesa

Čelni čovek Formule 1, Bernie Ecclestone, se “nada nadi” da će Ferrari ući u bitku za šampionsku titulu protiv ekipe Mercedesa.

Mercedes dominira Formulom 1 od uvođenja V6 turbo motora u 2014-oj, i za 38 proteklih trka pobedu su uspeli da ostvare na 32. Takođe, titula šampiona vozača i šampiona konstruktora u istom periodu je otišla u ruke Mercedesa i njegovog vozača Lewisa Hamiltona. Ferrari je uspeo prošle sezone da pobedi tri puta i u novu sezonu ulazi sa ponovnom idejom o osvajanja šampionske titule.

Tokom zimskog testiranja Ferrari je evidentno smanjio zaostatak i Ecclestone se nada da će ove pozitivne znake uspeti da materijalizuju na početku sezone.

“Suština je jednostavna”, rekao je Ecclestone za podcast kanal austalijskog grand prixa. “Nadam se da će se Ferrari vratiti tamo gde bi trebao da bude a to bi trebala da bude borba za titulu svetskog šampiona, isto važi i za Red Bull. Jako puno toga zavisi od toga kakav će biti Ferrari. Ukoliko ne pokažu da mogu da osvoje šampionat, nažalost ili na sreću u zavisnosti od toga za koga ste, imaćemo dominaciju Mercedesa ponovo”.

Ecclestone misli da poboljšana forma Nico Rosberga na kraju prošle sezone, nakon osvojene šampionske titule Lewisa Hamiltona, može povećati izbuđenje u 2016-oj.

“Imajući to u vidu, možda Nico, nakon tri pobede prošle godine će biti u formi. Možda je stekao malo više poverenja u sebe, videćemo. Ukoliko ova dvojica (Hamilton i Rosberg) budu izazvala jedan drugog biće dobro”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti